Alpsko skijanje

Kalendar i rezultati

Snowboard

Kalendar i rezultati

Nordijsko skijanje

Kalendar i rezultati

Održan FIS Kamp za juniorske skakače u Italiji

U periodu od 6.10.-12.10.2019. održan je još jedan FIS Kamp za juniore ski skakače u Predacu (Italija), na kojem je učestvovao i naš predstavnik Nikola Stevanović, (2003). Nikoli je ovo drugo učešće na ovogodišnjem FIS kampu, a na prethodnom u Rasnovu (Rumunija), učestvovao je prvi put. Učesnici na ovom kampu bili su takmičari i skakači iz Belorusije, Bugarske, Estonije, Gruzije, Letonije, Slovačke, Rumunije, Mađarske i Srbije. Učestvovalo je pet FIS trenera, 15 trenera i oko 50 takmičara-skakača. Gosti na kampu bili su i vrhunski takmičari iz Nemačke: Ajzenbihler, Velinger, Frajtag, Gajger, Frojnd i Vank.

U toku treninga na skakaonici Nikola je napravio oko 60 skokova na skakaonicama HS 60 I HS 90 (50-10). U konkurenciji 85 skakača iz pomenutih zemalja, Nikola je skokovima od 45m i 47,5m u obe serije, zauzeo 22.mesto, što je vrlo solidan rezultat ove godine. Naime, na prethodnim takmičenjima u okviru FIS Kupa ove godine, Nikola je ostvario 4 plasmana u Nemačkoj i Austriji, (75. 73. 67 i 64. mesto), a zatim i tokom leta, nastavio da postepeno podiže kvalitet forme i skokova i ostvario 29. i sada 22. mesto.

Nikolin lični rekord je 65 metara, postignut u maju ove godine na Planici hs 80. Prvi zvanični nacionalni rekord je 41,5m sa takmičenja u Rastbihelu.

 

Skijaški savez Srbije