Alpsko skijanje

Kalendar i rezultati

Snowboard

Kalendar i rezultati

Nordijsko skijanje

Kalendar i rezultati

NINA MICIĆ - Novo lice Skijaškog saveza Srbije

Nina Micić je najuspešnija srpska snowboarderka, zahvaljujući kojoj je Srbija PRVI put u istoriji imala predstavnika u ovom sportu na Zimskim olimpijskim igrama.

Takmičila se u svetskom kupu, najvišem rangu takmičenja u snowboardu, u disciplinama paralel veleslalom i paralel slalom. Svojim najvećim uspehom smatra učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, Rusija 2014.godine. Na zimskoj olimpijadi mladih (Zimski olimpijski festival mladih) 2007.godine održanoj u Haki, Španija osvojila je srebrnu medalju u paralel slalomu i postala prvi i za sada jedini srpski takmičar kojem je pošlo za rukom da osvoji medalju na ovom takmičenju.  

 

 

Nina je rođena 30.01.1991 godine na Kopaoniku i sasvim je bilo prirodno da se opredelila za zimske sportove. Sa nepune dve godine prvi put je stala na skije,a sa samo 5 već na snowboard. Dve godine nakon, već je učestvovala na prvom takmičenju i tada počinje njena profesionalna karijera. Nakon 18 godina uspešne karijere, Nina je prestala sa profesionalnim bavljenjem snowboardom i od ove godine je novo lice Skijaškog saveza Srbije. U narednom periodu Nina će kao PR Skijaškog saveza Srbije raditi na promociji svih aktivnosti i projekata saveza. Zaposlena na poziciji marketing menadžera spremna je da svojim savetima, znanjem i velikim takmičarskim iskustvom doprinese razvoju, omasovljavanju i još većoj prepoznatljivosti zimskog sporta u našoj zemlji.

 

Skijaški savez Srbije