• Nevena Ignjatović

  • Marko Vukićević

  • Matija Milenković

  • Anja Ilić

  • Miloš Milosavljević

  • Maida Drndić

  • Strahinja Stanišić

  • Emilija Đurović

Kalendar i rezultati:
  2021/2022

Spisak dozvola za rad:
Instruktora Trenera

Zahtev za dozvolu za rad:
Instruktora Trenera

Саопштење о састанку са председником ФИС

Поштоване чланице Скијашког савеза Србије,
Руководство скијашког савеза Србије је након поступања по правосноснажним решењима Министарства омладине и спорта и формално-правне регистрације у Агенцији за привредне регистре предузело низ мера ради консолидације стања и стварање услова за рада савеза, након катастрофалног стања затеченог после „рада такозване прелазне комисије“.
Руководећи се основним принципом рада поштовање закона и прописа и јавности у раду, са задовољством вас обавештавамо да је руководство Скијашког савеза Србије на челу са председником Гораном Јевремовићем одржало састанак са председником FIS господиним Јohanom Eliashom и његовим сарадницима, генералним секретаром Michele Vion, Димитрије Лазаровски FIS development менаџер и Annet Brown, FIS press atase.
На састанку су покренуте изузетно важне теме за Скијашки савез Србије и српско скијање и од председника FIS и његових сарадника добијена је апсолутна подршка у раду, разумевање и договорене конкретне мере подршке FIS-а.

На састанку се разговарало о следећим темама:
- припреме наших такмичара и учешће на такмичењима ради одласка на Зимске олимпијске игре 2022,
- припреме и организација Европа купа за жене на Копаонику у фебруару 2022.године.
- спровођење свих такмичења по календару такмичења у Републици Србији и учешће наших такмичара на међународним тркама,
- реализација започетих програма и пројеката у Србији и на међународном плану,
- предузимање мера ради превазилажења тешког стања и последица које је изазвала пандемија КОВИД-19 и друге редовне активности,
- затражена је подршка за српско скијање и конкретне мере у организацији и одржавању Европа купа за жене на Копаонику, као и подршка у материјалном и финансијском погледу и
- подршка пројеката за које је Скијашки савез Србије заинтересован и за које ћемо аплицирати.

Председник скијашког савеза Србије позвао је председника FIS-а господина Јohanа Eliashа да посети Србију.

Председник FIS-а обратио се руководству савеза и својим сарадницима, изразио задовољство одржавањем данашњег састанка, још једном потврдио одржавање Европа купа на Копанику 2022., дао обавезу сарадницима да „позову“ чланице и узму учешће на овој трци, изразио опредељење у приоритетима који се односе да су најважнији такмичари, календари трка, едукација кадра, проширење базе односно повећање броја деце у скијању, као и побољшање организације рада, функционисања и побљшање услова за унапређење скијања.

Такође, председник FIS-а је тражио да Скијашки савез Србије достави званични допис FIS-u и затражи материјалну и финасијску подршку, а својим сарадницима дао обавезу да размотре захтев и дају конкретне предлоге и мере ради помоћи и подршке српском скијању.

Председник FIS-а захвалио се на позиву и рекао да ће посету Србији и Скијашком савезу Србије учинити са великим задовољством у најскорије време.

Руководство Скијашког савеза Србије се на крају још једном захвалило председник FIS-а и његовим сарданицима на разумевању, подршци и помоћи, и обећало да ће учинити све да сарадњу у наредном периоду подигне на још виши ниво.

Поштоване чланице, апелујем на вас да се упознате са наведеном информацијом, упознате ваше сараднике и својим деловањем и радом допринесете консолидацији стања, обезбеђењу редовног и планског функционисања савеза, и подизању угледа Скијашког савеза Србије.

Срдачан поздрав,
ПРЕДСЕДНИК СКИЈАШКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ
Горан Јевремовић

Skijaški savez Srbije