Alpsko skijanje 2010/2011

 Rang liste Alpskog kupa Srbije za 2011.

15.04.2011. Objavljene su liste ukupnih plasmana klubova i takmičara pojedinačno, dobijene sabiranjem osvojenih bodova sa svih održanih trka u sezoni.
   
     - Rang lista klubova u Alpskom skijanju ... u PDF formatu
    
     - Rang lista takmičara u Alpskom skijanju... u PDF formatu

 Skijaši Srbije na FIS kampu 2012

25.07.2011. - Reprezentativci Srbije u alpskom skijanju Strahinja Stanišić i Mladen Pešić učestvovaće na FIS trening kampu koji traje do januara 2012. Oni su zadovoljili kriterijume za učešće, nakon testa koji je FIS sproveo juna meseca na glečeru Pitztal.
Trening kampovi za skijaške nacije u razvoju se održavaju svake godine, a podržava ih FIS organizacija u okviru "FIS Aid & Promotion Programme for Developing Ski Nations" programa. Kampovi su namenjeni skijašima iz 46 nacija, između kojih i Srbije.
     
 Whistelr FIS kup za decu u Kanadi

08.04.2011. - Na Whistler FIS kupu za kategoriju deca, koji je održan od 08.-10.04.2011. u istoimenom Kanadskom ski centri nastupili su takmičari ski kluba Smučka: Anja Predojević i Nela Đorđević.
     Nastupale su u disciplinama Slalom i Veleslalom. 

 Nevena treća na veleslalomu u Zinalu (SUI)

Nevena Ignjatović, članica kluba Radnički - Elite iz Kragujevca niže dobre plasmane na FIS trkama i osvaja nove FIS bodove. Od 06.-10.04.2011. nastupa na FIS trka,a u švajcarskom ski centru Zinal gde vozi po dve FIS trke superveleslaloma, veleslaloma i slaloma. Konkurencija je jaka, a na svakom startu se očekuje više od sto takmičarki. Sa Nevenom su njeni treneri Miha Malus i Anja Kalan.
     - 06.04.2011. - U istom danu su vožene dve trke Superveleslaloma. Na prvoj trci Nevena je zauzela 22. a na drugoj 23. mesto.
     - 07.04.2011. - U četvrtak je na trci Veleslaloma zauzela 25. mesto od 69 takmičarki na cilju. Na ovoj trci je trijumfovala Francesca Marsaglia iz Italije.
     - 08.04.2011. - U petak voženoj veleslalom trci, Nevena Ignjatović je ponovo na podijumu. Još jedno treće mesto u konkutrnciji 111 takmičarki na startu, od koji je 64 završilo trku. Kao i juče, pobedila je Italijanka Francesca Marsaglia, a drugo nesto je zauzela Adeline Baud iz Francuske. Do trećeg mesta Nevena je stigla sa startnim brojem 40 pa je njen uspeh tim pre veći.
     - 09.-10.04.2011. u Zinalu su vožene trke slaloma. U subotu je Nevena ostvatila plasman na 15. mesto a u neselju nije uspela da završi drugu vožnju.
Nevena je nastupima na ovim trkama završizi ovu takmičarsku sezonu.

 

 Na FIS trkama u Banskom (BUL) nastupaju kadeti Srbije

05.-10.04.2011. - U Bugarskom ski centru Bansko se održavaju FIS i NC trke u svim disciplinama alpskog skijanja osim spusta.
Na ovim trkama će nastupiti članovi kaderske reprezentacije Srbije, i to:
        - Viktor Raković
        - Mladen Pešić
        - Jovan Blagojević

 

Još jedan podijum Nevene Ignjatović u Sloveniji

Najbolja skijašica Srbije Nevena Ignjatović, članica kluba Radnički - Elite iz Kragujevca nastavlja sa nastupima na FIS trkama i osvaja nove FIS bodove.
     - 30.03.2011. - U ski centru Krvavec u Sloveniji danas su vožene po dve trke superveleslaloma, za Nacionalno prvenstvo Slovenije kao i FIS, u muškoj i ženskoj kategoriji na kojima su nastupali i reprezentativci Srbije Nevena Ignjatović i Andrija Vuković.
Na NC trci Nevena Ignjatović je ponovo stigla do podijuma zauzevši 3. mesto iza slovenki Katje Horvat i Eli Plut. U muškoj trci, u veoma jakoj konkurebciji pobedio je hrvat Natko Zrnčić-Dim ispred Slovenca Andreja Jermana. Andrija Vuković je na ovoj trci zauzeo 55. mesto.
Na FIS trci Nevena je zauzela 6. mesto. Ispred nje su 5 takmičarki iz Slovenije na čelu sa Katjom Horvat. Na ovoj trci Vuković Andija je bio 54.

Nevena će u aprilu nastupiti na sledećim trkama:
     - 01.-02.04.2011. - u Lihtenštajnu, Malbun, vozi NC trke slaloma i veleslaloma
     - 06.-10.04.2011. - u Švajcarskoj, Zinal, vozi po dve FIS trke skaloma, veleslaloma i superveleslaloma.
     Sa Nevenom su treneri Miha Malus i Anja Kalan.

 

 Treće mesto Nevene Ignjatović na FIS trci u Sloveniji

Najbolja skijašica Srbije Nevena Ignjatović, članica kluba Radnički - Elite iz Kragujevca ovog vikenda je nastupala na tri FIS trke u Sloveniji i ostvarila vrlo dobre plasmane:
     - 25.03.2011. - U Kranjskoj gori na Nacionalnom prvenstvu Slovenije u veleslalomu je zauzela 7. mesto, sa 2.34 sekunde zaostatka iza pobednice, domaće takmičarke Ule Hafner.
     - 26.03.2011. - Na Pohorju Ribnicana u trci slaloma za Nacionalno prvenstvo Slovenije Nevena Ignjatović je zauzela ponovo 7. mesto sa 2,34 sekunde zaostatka iza pobednice Tine Maze.
     - 27.03.2011. - Na Pohorju je održana FIS trku slaloma za Cizijev memorijal, na kome je Nevena Ignjatović došla do podijuma. Ona je zauzela treće meso sa zaostatkom od 36 stotinki za pobednicom Eli Plut iz Slovenije. Druga je bila Ruska skijašica Anna Sorokina sa 11 stotinki zaostatka za pobednicom.

Sa Nevenom su treneri Miha Malus i Anja Kalan.

 

Nevena Ignjatović na FIS trci na Rogli

Najbolja skijašica Srbije Nevena Ignjatović, članica kluba Radnički - Elite iz Kragujevca nastupa na FIS i NC trkmama tokom marta i aprila 2011.
     - 20.-21.03.2011. - U Sloveniji na Rogli vozila je dve FIS slkalom trke. Ostvaraila je plasmane na 10. i 22. mesto i osvojila nove FIS bodove.
Sa Nevenom su treneri Miha Malus i Anja Kalan.

 

 Dobri plasmani najmlađih skijaša Srbije na Trofeju Vjeverica

21-22.03.2011. - Na Sljemenu u Hrvatskoj je održan "Trofej Vjeverica" - FIS takmičenje u alpskom skijanju za decu. Vožene su trke slaloma i veleslaloma.
Nastupili su i takmičari iz Srbije, a najbolje plasmane u slalomu su ostvarili Stevovic Marko koji je osvojio 3. mesto u kategoriji starijih pionira (DecaII), a Bankovic Marko 2. mesto u kategoriji mladjih pionira (DecaI).
Vest i sliku poslao trener Dejan Jagličić

 

 Najmlađi skijaši Srbije na Trofeo Topolino u Italiji

18.-19.03.2011. -  Pionirska reprezentacija Srbije nastupila je na poznatom drčijrm dki takmičrnju Trofeo Topolino u ski centru Folgaria - Italija. Reprezentaciju u kategorijama deca I i Deca II čine:
   Deca I:  - Kovačević Milica
                 - Vuković Anđela
                 - Banković Marko
                 - Djelić Nina
                 - Blagojević Rastko
  Deca II: - Grozdanović Lana
              - Stevović Marko
              - Starčević Vanja
 Takmičere prate treneri Ignjatović Ljubiša i Jagličić Dejan.

 

 Najava nastupa najmlađih kategorija takmičara na FIS CHI trkama

21-22.03.2011. - Trofej Vjeverica - Zagreb, Sljeme CRO - SL, GS
     01-02.04.2011. - Pinochio - Abetone ITA - SL, GS
     07-08.04.2011. - Val d”Isere FRA - SL, GS

 

 Otvoreno Prvenstvo Srbije u alpskom skijanju za kategoriju DECA

Otvoreno prvenstvo Srbije, Kopaonik, staza Crna Duboka. Trke u disciplinama Slalom i Veleslalom za kategotije takmičara: Deca 1 i Deca 2
     12.03.2011. - Trke Slaloma u ženskoj i muškoj konkurenciji. Početak u 10h
     13.03.2011. - Trke Veleslaloma u ženskoj i muškoj konkurenciji. Početak u 10h
Tehnička organizacija Ski klub Kopaonik - Raška.   Preuzmi raspis...

 Alpski kup Srbije - Kup "Bela reka" na Kopaoniku

U okviru Alpskog kupa Srbije organizuje se trka veleslaloma za kategoriju Cicibani:
     - petak 18.03.2011. - Kup Bela reka, na Kopaoniku
Tehnička organizacija Ski klub Bela reka - Brzeće.  Preuzmi raspis...

 

Nevena Ignjatović na FIS trkama u Goetschenu - Nemačka

03.-05.03.2011. -  Nevena Ignjatović, članica kluba Radnički - Elite iz Kragujevca ovog vikenda je vozila četiri FIS trke u nemačkom ski centru Goetschen.
Na dve SuperG trke vožene u četvrtak zauzela je 38. i 41. mesto.
U veleslalomu koji je viozila u petak bila je 35. a u subotu na još jednoj trci veleslaloma zauzela je 37. mesto.

 

 FIS Kup Jahorina

02.03.2011. - Danas su na Jahorani održane FIS trke velelslaloma za Kup Jahorina 2011. Pored domaćina iz BIH, nastupili su takmičari iz još 7 zemalja. U muškoj trci pobedio je Makedonac Antonije Ristevski, a  od takmičara iz Srbije najbolji plasman je ostvario Andrija Vuković na 6 mestu. Strahinja Stanišić je bio 11. Jovan Blagojević 21. Raković Viktor i Pešić Mladen nisu uspeli da završe trku.
U veleslalom trci devojaka, pobedila je Karolina Klouckova iz Češke ispred domaće takmičarke Žane Novaković. Jedina predstavnica Srbije, Maša Janković nije uspela da završi drugu vožnju.
Organizator trke: SPD Jahorina, Pale

 

Nevena Ignjatović treća na FIS slalomu u Abtenau - Austrija

01.03.2011. - U Abtenau, Austrija na skijalištu Karkogel danas je vožena slalom trka za skijašice u kategoriji FIS. Nastupila je i naša Nevena Ignjatović i zauzela 3. mesto, iza pobednice Ane Jelušić iz Hrvatske i Karen Persyn iz Belgije.
02.03.2011. Na danšnjoj trci slaloma, Nevena nije uspela da završi drugu vožnju.

 

 FIS Evrobalkan kup na Staroj planini

07.-08.03.2011. - FIS Evrobalkan kup na Staroj Planini. Voziće se četiri trke. Prvog dana slalom, a drugog veleslalom u obe komkurencije.
Organizator trke je Ski klub Niš.
      FIS kalendar...

 

 Alpski kup Srbije - Rezultati Kupa "Čigota"

27.02.2011. - Kup Čigota, održan na Zlatiboru - Tornik, na stazi Čigota. U disciplini veleslalom takmičili su se cicibani a takmičari iz kategorija dece su vozili slalom. Tehnička organizacija Ski klub Čigota - Zlatibor.
            Sve trke u sezoni 2011 ...

 

 Alpski kup Srbije - Rezultati Kupa "Olimp"

26.02.2011. - Kup Olimp, održan na Zlatiboru - Tornik, na stazi Čigota. Sve kategorije takmičara cicibani i deca su vozili veleslalom. Tehnička organizacija Ski klub Olimp - Beograd.
            Sve trke u sezoni 2011 ...
 

Prvenstvo Srbije na Kopaoniku - Slalom

Pobeda Nevene Ignjatović i Mašana Miličića
 25.02.2011. Na stazi „Crna Duboka” danas je održana slalomska trka u okviru Otvorenog prvenstva Srbije za starije kategorije. U apsolutnoj konkurenciji trijumfovali su Nevena Ignjatović (Radnički Elit, Kragujevac) i Mašan Miličić (Radan, Beograd). Andrija Vuković, šampion Srbije u veleslalomu, nije se pojavio na startu druge vožnje slaloma, nakon što je u prvoj trci posle pada ostvario ogroman zaostatak.
Na današnjoj trci startovalo je 35 takmičara (11 devojaka i 24 muškarca) iz devet klubova.
     Rezultati slaloma:
Apsolutna kategorija, žene: 1. Nevena Ignjatović (Radnički Elit, Kg.) 1:34.51 (45.46 + 49.05), 2. Marija Trmčić (Ski Art Užice) 1:36.46 (50.60 + 45.86), 3. Maša Janković (BSK) 1:38.49 (50.64 + 47.85), 4. Petra Grozdanović (Osa Niš) 1:52.01 (58.55 + 53.46), 5. Sonja Smiljanić (Rojal, Bgd.) 1:53.07 (58.58 + 54.40)...


Apsolutna kategorija, muškarci: 1. Mašan Miličić (Radan, Bgd.) 1:32.96 (48.50 + 44.46), 2. Mladen Pešić (Niš) 1:37.48 (50.55 + 46.93), 3. Jovan Blagojević (Osa Niš) 1:42.63 (53.91 + 49.62), 4. Ivica Blagojević (Kopaonik Raška) 1:44.62 (54.45 + 50.17), 5. Veljko Petrović (Kopaonik Raška) 1:46.05 (56.66 + 49.39)...   Plasmani po kategorijama:
Kadetkinje: 1. Janković, 2. Smiljanić, 3. Aleksandra Šarac (Niš).
Juniorke: 1. Grozdanović, 2. Katarina Prvulović (Midžor Knjaževac), 3. Jelena Kovačević (Osa Niš).
Seniorke: 1. Ignjatović, 2. Trmčić.
Kadeti: 1. Pešić, 2. J. Blagojević, 3. Milisav Vuković (MNG).
Juniori: 1. Nemanja Milojević (Midžor Knjaževac), 2. Luka Kovačević (Rojal, Bgd.), 3. Strahinja Milojević (Midžor Knjaževac).
Seniori: 1. Miličić, 2. I. Blagojević, 3. Petrović.

Skijaški karavan seli se na Zlatibor. Sutra i u nedelju, u okviru Alpskog kupa Srbije na programu su trke veleslaloma i slaloma za najmlađe kategorije, cicibane i pionire.
     Rezultati slaloma po kategorijama takmičara 25.02.2011.
     Rezultati slaloma apsolutna kategorija 25.02.2011.

          Sve trke u sezoni 2011 ...

 

Prvenstvo Srbije na Kopaoniku - Veleslalom

Najbrži Vuković i Ignjatovićeva
  24.02.2011. Danas je na Kopaoniku na stazi Crna Duboka održana trka veleslaloma u okviru Otvorenog Prvenstva Srbije za starije kategorije. Na startu se pojavilo 39 takmičara iz 9 klubova, a među njima i trenutno naši najbolji skijaši, Nevena Ignjatović i Andrija Vuković. Upravo su njih dvoje zabeležili i najbolje rezultate u apsolutnoj kategoriji.
     Rezultati:
  Apsolutna kategorija, žene: 1. Nevena Ignjatović (Radnički Elit, Kg.) 2:05.04 (1:01.64 + 1:03.40), 2. Maša Janković (BSK, Beograd) 2:11.31 (1:05.14 + 1:06.17), 3. Marija Trmčić (Ski Art Užice) 2:13.18 (1:05.57 + 1:07.61), 4. Petra Grozdanović (Osa Niš) 2:22.19 (1:10.19 + 1:11.25), 5. Aleksandra Šarac (Niš) 2:28.81 (1:13.94 + 1:14.87)...  Apsolutna kategorija, muškarci: 1. Andrija Vuković (BSK, Beograd) 2:05.04 (1:01.70 + 1:03.34), 2. Mašan Miličić (Radan, Bgd) 2:08.59 (1:04.45 + 1:04.14), 3. Viktor Raković (Osa Niš) 2:10.56 (1:05.80 + 1:04.76), 4. Veljko Petrović (Kopaonik Raška) 2:10.64 (1:04.52 + 1:06.12), 5. Mladen Pešić (Niš) 2:11.44 (1:04.71 + 1:06.73)...
     Plasmani po kategorijama:
Kadetkinje: 1. Janković, 2. Šarac, 3. Sonja Smiljanić (Rojal).
Juniorke: 1. Grozdanović, 3. Jelena Kovačević (Osa Niš), 3. Nevena Vučković (Kopaonik Raška).
Seniorke: 1. Ignjatović, 2. Trmčić.
Kadeti: 1. Vuković, 2. Raković, 3. Pešić.
Juniori: 1. Luka Kovačević (Rojal), 2. Nemanja Milojević (Niš), 3. Strahinja Milojević (Niš).
Seniori: 1. Miličić, 2. Petrović, 3. Ivica Blagojević (Kopaonik Raška).

Šampionat Srbije za starije kategorije je u organizaciji Skijaškog Saveza Srbije, uz tehničku organizaciju Ski kluba Kopaonik iz Raške. Sutra je na programu trka u disciplini slalom.
     Rezultati po kategorijama takmičara 24.02.2011.
     Rezultati apsolutna kategorija 24.02.2011.

          Sve trke u sezoni 2011 ...

 

 Otvoreno Prvenstvo Srbije u alpskom skijanju za FIS kategorije

Otvoreno prvenstvo Srbije, Kopaonik, staza Crna Duboka. Trke u disciplinama Slalom i Veleslalom za FIS kategotije takmičara: kadeti, juniori i seniori.
     24.02.2011. - Trke Slaloma u ženskoj i muškoj konkurenciji. Početak u 10h
     25.02.2011. - Trke Veleslaloma u ženskoj i muškoj konkurenciji. Početak u 10h
Tehnička organizacija Ski klub Kopaonik - Raška.   Preuzmi raspis...
          Sve trke u sezoni 2011 ...

 

 Nevena Ignjatović nastupa n SP u Garmišu

Reprezentativka Srbije u alpskom skijanju Nevena Ignjatović učestvuje na  Svetskom prvenstvu u alpskom skijanju koje se od 07.-20.02.2011. održava u Nemačkom Garmiš Partenkirhenu. Sa njom su treneri Anja Kalan i Miha Malus.
     17.02.2011. Na današnjoj veleslalom trci Nevena Ignjatović je imala 58. vreme od 116 skijašica u prvoj rundi, sa više od sedam sekundi zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Slovenku Tinu Maze. Ignjatovićeva je na kraju zauzela 50. mesto, u vremenu od 2:32.94 minuta.
     19.02.2011. Jedina srpska predstavnica na SP u Garmišu Nevena Ignjatović je na današnjoj slalom trci posle prve vožnje imala 38. vreme, dok je na kraju zauzela 32. poziciju, sa deset sekundi zaostatka u odnosu na pobednicu Marliz Šild.
     Sve vesti iz alpskog skijanja...

 

 Alpski kup Srbije - Raspisi za takmičenja

Alpski kup Srbije se nastavlja novim trkama:
     - sub. 19.02.2011. - Državno prvenstvo za cicibane, Zaječar, staza Kraljevica. Tehnička organizacija Ski klub Kraljevica - Zaječar.  Preuzmi raspis...
     - ned. 20.02.2011. - Alpski kup Srbije, Zaječar, staza Kraljevica. Tehnička organizacija Ski klub Bakar - Bor.  Preuzmi raspis...
     - ut-sr. 24.-25.02.2011. - Otvoreno prvenstvo Srbije, Kopaonik, staza Crna Duboka. Trke u disciplinama Slalom i Veleslalom. Kategotije: kadeti, juniori i seniori.
Tehnička organizacija Ski klub Kopaonik - Raška.   Preuzmi raspis...
          Sve trke u sezoni 2011 ...

 

 Zimski EYOF - Liberec 2011.                Izvor:  OKS

U Češkom ski centru Liberec je održan 10. Zimski Olimpijski festival mladih Evrope. Na ovom festivalu je nastupilo šest takmičara iz Srbije u četiri sporta u okviru Misije koju organizuje Olimpijski komitet Srbije.
     17.02.2011. - Alpsko skijanje - Andrija Vuković nije uspeo da završi slalom trku
     16.02.2011. - Alpsko skijanje - Maša Janković, nije uspela da završi slalom trku
     15.02.2011. - Alpsko skijanje - Andrija Vuković 39. na trci veleslaloma
     14.02.2011. - Alpsko skijanje - Maša Janković završila trku veleslaloma na 50. mestu

 

FIS trke u Srbiji

U Srbiji su za sada zakazane dve trke u kategoriji FIS:
     - 16.-17.02.2011. - FIS Royal kup održan na skijalištu Iver na Mokroj gori. Vozilo se ukupno četiri trke slaloma, oba dana po jedna u muškoj i ženskoj konkurenciji. Organizator trke je Ski klub Royal, Beograd.
           Rezultati...
     - 07.-08.03.2011. - FIS Evrobalkan kup na Staroj Planini. Voziće se četiri trke. Prvog dana slalom, a drugog veleslalom u obe komkurencije. Organizator trke je Ski klub Niš. 
           FIS kalendar...

 

 Smučari Srbije na FIS trci na skijalištu Cekno

10.02.2011.  Na veleslalom FIS trci koja se u četvrtak vožena u ski centru Cerkno (SLO), a u organizaciji Ski kluba iz Radovljice nastupili su i takmičari iz Srbije:
     - Nevena Ignjatović je zauzela 13. mesto
     - Maša Janković je bila 56 od 62 takmičarke na cilju
     - Andrija Vuković u muškoj trci nije završio prvu vožnju.
          Sve vesti iz alpskog skijanja...

 

 36. Pokal loka, Škofja Loka (SLO)

19.-20.02.2011. Slovenački klub Alpetour iz Škofja Loke po 36. put organizuju tradicionalno dečije FIS takičenje "Polal loka". Mladi takmičari iz celog sveta i kategorijama Deca I i II voziće trke slaloma i veleslaloma na ski terenima Sarog vrha.
Pionirska reprezentacija Srbije u alpskom skijanju sa trenerima Ljubišom Ignjatović i Dejanom Jagličić  nastupiće na ovom talmičenju u sledećem sastavu:
Deca I - devojčice (1998-1999):
  - Nina Djelić              - Anđela Vuković      
Deca I - dečaci (1998-1999):
   - Маrko Banković     - Rastko Blagojević
Deca II - dečaci (1896-1997):
    - Marko Stevović     - Vanja Starčević

 

 Alpski kup Srbije - Raspisi za takmičenja

Alpski kup Srbije se nastavlja novim trkama koje će se održati na Kopaoniku i Zaječaru. Zakazene su trke u muškoj i ženskoj konkurenciji i to:
     - ned. 13.02.2011. u 17h slalom - Kup Zvečana - Memorijal Miljan Petković - za kategoriju deca I i II. Organizator ski klub Miljan Petković - Zvečan.  Preuzmi rasis...
     - pon. 14.02.2011. u 17h   slalom - Prvenstvo Beograda - za kategoriju deca I i II. Organizator BSK  Preuzmi rasis...
     - uto. 15.02.2011. u 08.30h  veleslalom  - Prvenstvo Beograda - za kategoriju cicibani I i II. Organizator BSK  Preuzmi rasis...
     - sub. 19.02.2011. - Državno prvenstvo za cicibane, Zaječar, staza Kraljevica. Tehnička organizacija Ski klub Kraljevica - Zaječar.  Preuzmi rasis...
     - ned. 20.02.2011. - Alpski kup Srbije, Zaječar, staza Kraljevica. Tehnička organizacija Ski klub Bakar - Bor.  Preuzmi rasis...

 

Smučari Srbije na FIS trci na skijalištu Cekno

10.02.2011. Reprezentativci Srbije u alpskom skijanju Andrija Vuković, Nevena Ignjatović i Maša Janković nastupiće na veleslalom FIS trci koja se u četvrtak vozi u ski centru Cerkno (SLO), a u organizaciji Ski kluba iz Radovljice.

 

Takmičenja za Alpski kup Srbije na Kopaoniku

U okviru Alpskog kupa Srbije, ka Kopaoniku na stazi Duboka crvena, vožene su trke veleslaloma u muškoj i ženskoj konkurenciji. Organiyovane su od strane ski klubova i to:
     - Petak 04.02.2011. -Kup Radnički-Elit Kragujevac - za kategoriju cicibani
     - Subota 05.02.2011. -Alpski kup OSA Niš za kategoriju cicibani i deca
     - Nedelja 06.02.2011. - Memorijal "Jovo Rohlić" ski kluba Kopaonik - Raška za sve uzrasne kategorije takmičara.

 

 Sportisti Srbije na zimskoj Univerzijadi - Erzurum 2011 (TUR)

27.01.-.06.02.2011. Turski grad Erzurum domaćin je ovogodišnje Zimske Univerzijade. U 11 zimskih sportova takmičiće se studenti iz 46 zemalja među kojima i Srbije.
U nordijskim sportovima nastupiće: Šmrković Belma i Šmrković Rejhan. Trener: Šmrkovic Adnan.
U snowboardu u alpskim disciplinama Nina Micić i Boris Judin a vodi ih Severin Pavlović. U freestyle disciplinama Filip Filipović sa trenerom Vladanom Grković.
U alpskom skijanju nastupiće Nevena Ignjatović sa trenerom Anjom Kalanj.

 

 Nevena Ignjatović i Andrija Vuković na takmičenjima u Norveškoj

22.11.2010. Reprezentatici Srbije Nevena Ignjatović i Andrija Vuković nastavljaju sa trkama u Norveškoj. Oni će nastupati:
     - 23-24.11.2010. Hemsedal   FIS trka
     - 29-30.11.2010. Trysill         FIS trka
Sa njima su treneri MALUS Miha i KALAN Anja.

 

 Nevena Ignjatović - 1. mesto na FIS slalom trci u Gejlu (NOR)

21.11.2010. Reprezentativka Srbije u alpskom skijanju Nevena Ignjatović u svojoj prvoj slalomskoj FIS trci ove sezone osvojila je 1. mesto. Ona je u nedelju u Norveškom ski centru Geilo sa vremenom 1:45:54 bila bolja od svih ostalih 76 takmičarki koje su završile drugu vožnju i osvojila 20,48 FIS bodova. Od 138 devojaka, Nevena je startovala četvrta.
Istoga dana u FIS juniorskoj trci slaloma, Andrija Vuković je zauzeo 33. mesto među 88 takmičara koji su završili trku i osvoio 86,83 FIS boda.

 

 Nevena Ignjatović 11. i 13. u veleslalom trkama u Norveškoj

20.11.2010. U dva FIS veleslaloma u norveškom Gejlu, voženim juče i danas, Kragujevčanka Nevena Ignjatović je u petak zauzela 13. (40,68 FIS bodova), a danas 11. mesto (39,77), što je slabije od njenih 31,36 FIS poena u ovoj disciplini. Obzirom da su joj ovo prve trke u sezoni i da joj je slalom osnovna disciplina, sa puno optimizma se može očekivati da joj predstojeća sezona bude najbolja u dosadašnjoj karijeri.
Zajedno sa Nevenom u Gejlu je i Andrija Vuković, koji je u juniorskom veleslalomu u petak zauzeo 46. mesto (93,46 FIS poena) a u trci koja je vožena u subotu zauzeo je 53. mesto između 101 takmičarem koji su strigli na cilj (105,73 FIS poena).

 

Nevena Ignjatović i Andrija Vuković na takmičenjima u Norveškoj

17.11.2010. Reprezentatici Srbije Nevena Ignjatović i Andrija Vuković su sada u Norveškoj gde će nastupiti na trkama u tri ski centra  i to:
     - 19-21.11.2010. Geilo          FIS/NJR trka
     - 23-24.11.2010. Hemsedal   FIS trka
     - 29-30.11.2010. Trysill         FIS trka
Sa njima su treneri MALUS Miha i KALAN Anja.

 

 Pionirski tim Srbije na pripremama na Hintertuxu

17.11.2010. Pionirski tim Srbije će u periodu od 20.-29.11.2010. boraviti na treningu na Austrijskijskom gleceru Hintertux.
Na ovom treningu sa ekipom će raditi treneri Ljubiša Ignjatović i Dejan Jagličić.

 

 Nevena Ignjatović i Andrej Vuković na treningu u Saas-Fee-u

22.10.2010. Reprezentatici Srbije Andrija Vuković i Nevena Ignjatović putuju na pripreme u Švajcarski ski centar Saas-Fee.
Oni će u periodu 24.10.-05.11.2010. sprovesti planirane treninge sa trenerima Mihom Malus i Anjom Kalan.

 

Maša Janković - Drugi deo FIS aplskog trening kampa

04.11.-20.12.2010. reprezentativka Srbije u alpskom skijanju u kadetskoj kategoriji, Maša Janković učestvovaće na drugom delu ovogodišnjeg FIS alpskog trening kampa.
Prvi deo kampa je održan u priodu 26.09.-23.10.2010. na austrijskom glečeru Moeltal.

 

Pioniri - trening na glečeru Hintertuxer

30.10.-07.11.2010. Pionirska selekcija Srbije u alpskom skijanju će se u ovom periodu nalaziti na pripremama u Austriji na Hintertuxer glečeru. Ovaj trening će biti posvećen kontrolnim merenjima i testiranjima. Očekuje se da na ove pripreme krene oko 15 takmičara.
Uz klubske trenere, sa njima će biti i treneri reprezentacije Ljubiša Ignjatović i Dejan Jagličić.

 

 Jovan Blagojević i Viktor Raković - Pripreme na Hintertuxu

22.10.2010. Kandidati za reprezentaciju Srbije, Blagojević Jovan i Raković Viktor iz ski kluba Osa - Kragujevac su u periodu od 29.09 – 07.10.2010. godine po četvrti put bili na pripremama za predstojeću takmičarsku sezonu 2010/2011.
Naredni trening planiran je od 10 – 20. 11.2010. na Hintertuxu sa trenerom kluba.

 

Mladen Pešić - Pripreme na Hintertuxu i u Tinju

15.10.2010. Kandidat za reprezentaciju Srbije i kandidat za učešće na Olimpijadi mladih u Liberecu 2011, PEŠIĆ Mladen  i trener Tomić Miloš u okviru priprema za sezonu 2010/2011  trenirali su  na Hintertuxu  (Austrija) u period od 03 – 13. oktobra 2010.
U nastavku priprema biće u Tinju (Francuska) u periodu od 15 -29.10.2010.

 

 Maša Janković - Učesnik ovogodišnjeg FIS kampa

21.09.2010. Reprezentativka Srbije u alpskom skijanju u kadetskoj kategoriji, Maša Janković učestvovaće na ovogodišnjem FIS kampu.
Prvi deo kampa se održava u priodu 26.09.-23.10.2010. na austrijskom glečeru Moeltal.

 

Pripreme reprezentativaca Srbije za predstojeću sezonu

21.09.2010. Reprezentativci Srbije u alpskom skijanju različitih uzrasnih kategorija se nalze ili ovih dana odlaze na priprema na snegu na glecerima Austrije.
     - Pioniri su od 17.-26.09.2010. na Hintertuxu sa trenerom Ljubišom Ignjatovićem.
     - Nevena Ignjatović i Marija Humo idu 24.09.2010. u Saas Fee sa trenerom Mihom Malusom.
     - Andrija Vuković i Marko Stevović idu 23.09.2010. u Saas Fee sa trenerom Srđanom Šabanovićem.
     - Maša Janković učestvuje na FIS kampu od 26.09.2010.

 

 Ekipno rangiranje klubova - sezona 2009/2010

Ekipno rangiranje klubova na Prvenstvima Srbije u Alpskim disciplinama - sezona 2009/2010:

Plasman Klub Bodovi
1 BSK 688
2 Niš 565
3 Midžor Knjaževac 422
4 Royal Beograd 194
  Ski-art Užice 194
6 Midžor Pirot 158
7 Rtanj Beograd 128
  Čukarički Beograd 128
9 Osa Kragujevac 96
10 Zlatar Nova Varoš 61
11 Čigota Zlatibor 60
12 Pro-Ski Beograd 52
13 Radnički Kragujevac 50
  Radan Beograd 50
15 Kraljevica Zaječar 44
16 Smučka Beograd 35
17 M.Petković Zvečan 34
18 Pahulja Sjenica 25
19 Ski-lend Zlatar 19
20 Jelenak Sjenica 13
21 Avala Beograd 5

 

 Ponuda ELANA za nabavku takmičarske opreme 2010/11

I ove godine ELAN je dostavio ponudu za nabavku takmičarske ski opreme za sezonu 2010/201.
     Katalog i obrazac za naručivanje preuzmite OVDE...

 

 Ponuda takmičarske opreme NORDICA za sezonu 2010/11

28.01.2010. Firma String d.o.o. nudi ski klubovima mogucnost da nabave takmčarsku opremu za sezonu 2010/11. Preuzmite Katalog i Cenovnik u .pdf formatu.
Prvi rok za poručivanje je 15. Februar 2010. a drugi 08. Mart 2010.
      Za više informacija pozovite: 064 1578 600 - Marko Đorđević     Detaljnije...

 

 Prvenstvo Srbije u alpskom skijanju 2010.

Od 15. do 19.03.2010. na Staroj Planini je održano Prvenstvo Srbije u alpskom skijanju u svim kategorijama u organizaciji Smučarskog saveza Srbije. Učešće je uzelo 25 klubova sa preko 170 takmičara. Takmičenje je održano u saradnji sa JP Skijališta Srbije i uz pomoć drugih sponzora i donatora saveza...

  

15.-16.03.2010. SL, GS - FIS kategorije takmičara  

Kod FIS takmicara u zenskoj konkurenciji se posebno istakla juniorka Nevena
Ignjatović koja je postala dvostruki drzavni prvak pobedivsi do skora neprikosnovene
Lolović Jelenu i Trmčić Mariju. Kod muskaraca, odlicnim skijanjem se izdvojio kadet
Vukovic Andrija koji je, iako dolazi iz najmladje kategorije, postao drzavni prvak u
veleslalomu i vicesampion u slalomu, odmah iza juniora Kocic Jovana.
     17.-18.03.2010. SL, GS - Pioniri        Detaljnije . . .   
Kod starijih pionira dominaciju je potvrdio nas najbolji takmicar Marko Stevović,
ubedljivom pobedom u obe discipline. Kod starijih pionirki odlicnim skijanem i pobedom u obe discipline iznenadila je Jelena Obućina a kod mladjih istakle su se Andjela Vuković i Nina Djelić sa po jednom zlatnom i srebrnom medaljom.
     17.-18.03.2010. SL, GS - Cicibani       Detaljnije . . .   
     Kod starijih cicibanki istakli su se se Kovačević Milica iz Niša, dvostrukom pobedom. Kod mladjih cicibana je dominirao Zlatković Veselin iz Knjazevca sa dve zlatne medalje.
    Sve vesti iz alpskog skijanja..

Skijaški savez Srbije