• Početna
  • Alpsko skijanje
  • Aktuelnosti
  • BSK - ekipni pobednik Alpskog kupa Srbije u sezoni 2018./2019.

BSK - ekipni pobednik Alpskog kupa Srbije u sezoni 2018./2019.

Beogradski skijaški klub – BSK je ekipni pobednik Alpskog kupa Srbije u sezoni 2018./2019., a takmičari BSK-a su u svim kategorijama nosioci velikog broja medalja u pojedinačnoj konkurenciji.

Beogradski skijaški klub – BSK je ekipni pobednik Alpskog kupa Srbije u sezoni 2018./2019., a takmičari BSK-a su u svim kategorijama nosioci velikog broja medalja u pojedinačnoj konkurenciji. Takmičari BSK-a pored odličnih rezultata u Alpskom kupu Srbije i na regionalnim trkama u Srbiji, postižu i zapažene rezultate na međunarodnim trkama. Naš najbolji takmičar Fis kategorije Marko Vukićević je zauzeo 33. mesto u alpskoj kombinaciji svetskog kupa, učestvovao je na svetskom kupu u Kicbilu i na svetskom prvenstvu u Oreu u Švedskoj; Aleksa Tomović kategorije U16 osvaja bronzu na međunarodnoj trci u Zagrebu; Dušan Tasić kategorije U12 osvaja bronzu na trci Mini Pokal Vitranc u Sloveniji, dok pahulja Mihajlo Miljković osvaja brojne medalje u regionu (srebro na trci Trofeo Biberon u Italiji, zlato u Cerknu u Sloveniji, srebro u Bosni itd).

 U sezoni 2018./2019. BSK ima 50 registrovanih takmičara u Skijaškom savezu Srbije: 2 fis takmičara, 12 dece, 27 cicibana i 9 pahulja.

BSK je  prethodne dve sezone tehnički organizator trke Prvenstvo Beograda na Kopaoniku za kategorije cicibana i dece. Protekle sezone BSK osvaja Trofej Beograda i pehar za najbolji plasman na trkama Prvenstvo Beograda.

BSK je ranijih godina, kao ekipni pobednik Alpskog kupa Srbije, tehnički organizator trke Kup Šampiona na Kopaoniku za pahulje, cicibane i decu.

 BSK je osnovan 2003. godine i funkcioniše u cilju bavljenja dece takmičarskim skijanjem. Na taj način BSK razvija i promoviše alpsko skijanje i od najranijeg uzrasta formira buduće reprezentativce, svetske i olimpijske kandidate.

Glavni zadatak Kluba je popularizacija skijanja među decom, uz poseban osvrt na pripremu dece takmičara, kroz skijaške i kondicione treninge, za takmičarski deo sezone i postizanje što boljih rezultata na domaćim i međunarodnim trkama.

 BSK je pod okriljem Skijaškog saveza Srbije i Skijaškog saveza Beograda, gde daje doprinos radu ovih institucija i organizovanju skijaških takmičenja.

Skijaški savez Srbije