• Početna
  • Alpsko skijanje
  • Aktuelnosti
  • Smučarski klub ,,Zvezda" odbranila titulu ekipnog pobednika Nordijskog kupa Srbije 2018/2019.

Smučarski klub ,,Zvezda" odbranila titulu ekipnog pobednika Nordijskog kupa Srbije 2018/2019.

Smučarski klub ,,Zvezda" je i ove godine odbranila titulu ekipnog pobednika Nordijskog kupa Srbije za sezonu 2018/2019.


Smučarski klub ,,Zvezda" je i ove godine odbranila titulu ekipnog pobednika Nordijskog kupa Srbije za sezonu 2018/2019. Zvezda sa Zlatibora je u ovoj sezoni uspela da pobedi na svakoj trci kupa i napravi veliku razliku u odnosu na sve ostale klubove. Uspešna sezona krunisana je i sa najvise pojedinacnih pehara. Trideset i dva takmicara koja su startovala za Zvezdu ove sezone  ukupno su osvojila 192 medalje u svim takmičenjima.

Najvredniju medalju donela nam je Ilić Anja trećim mestom u ukupnom plasmanu Balkan kupa.  Anja je ove sezone bila  najuspešnija smučarka Srbije  sa najviše osvojenih medalja na međunarodnim trkama (Balkan i SES kupa). Pored Anje u FIS kategoriji još su se takmičili  i Miloš Milosavljević i Anđela Marković.  Miloš je imao zapažene rezultate na svim Balkan kupovima i ukupan je pobednik Kupa Srbije.

Zvezdina škola skijanja, jednako je bila uspešna. Rezultati su se nizali iz trke u trku, jedan od njih je i neverovatan podatak da su na Prvenstvu Srbije od ukupno 60 medalja uspeli da uzmu 32. Ovakav rezultat najviše je nošen upravo rezultatima mladjih takmičara. Pored domaće, bili su uspešni i na medjunarodnoj sceni. Drugo mesto Ane Jeremić i Andjele Jovanović na Baltazar kupu u Zagrebu, kao i treće mesto Andre Marković i Ivana Smiljanića na istom takmičenju. Ana Jeremić je na Prvenstvu Rusije u Moskvi zauzela 23. mesto, Lara Piplović na FIS trci u Grčkoj zauzela je četvrto mesto, Jovana Joksimović i Mladen Stanković na FIS trci u BIH  okitili su se bronzanom medaljom.  Glavni cilj kluba omasovljavanje i popularizacija sporta dovelo je nordijsko skijanje u sport broj jedan na Zlatiboru. Zato na stazama Tic Polja mozemo da vidimo svake godine sve više i više dece koja hoće da se bave ovim sportom. 

Već tradicionalno bili su  organizatori i FIS trka na Zlatiboru, kao i trka za mladje kategorije.

Veliku zahvalnost klub duguje roditeljima na velikoj podršci kao i OS ,,Dimitrije Tucović" sa Zlatibora na ogromnom poverenju i vetru u ledja koji daje svim našim takmičarima.

Skijaški savez Srbije