Obaveštenje - Dejan Jagličić Dejo

Poštovani,

Sa tugom Vas obaveštavamo da smo danas 11.05.2022 godine izgubili našeg dragog Dejana Jagličića- Deju.

Dejan Jagličić je rođen u Sarajevu 19.09.1968 godine, i potiče iz sportske skijaške porodice. Od malena se sa bratom Igorom skijao na Olimpijskim stazama Jahorine i Bjelašnice. Bio je trener SK Ilidže - Sarajevo, gde nakon

1992 prelazi u Beograd i nastavlja svoj rad kao trener u SK Čukarički Beograd. Biva angažovan kao trener dečijih selekcija, a kasnije i FIS selekcija. Učestvovao je kao trener na najvećim svetskim dečijim i FIS takmičenjima. Svojim radom je ispratio generacije od Mirjane Granzov, Jelene Lolović, Stevana Čutovića, Andrije Vukovića, Marije Humo , Marka Stevovića i drugih.

Nakon trenerske karijere nastavlja da radi u okviru saveza i biva stalni član stručnih tela saveza. Do danas je bio i član takmičarske komisije saveza gde je u sezoni 2019/2020 bio angažovan na mestu Direktora takmičenja. Takođe bio je nacionalni Tehnički delegat na takmičenjima u okviru Alpskog Kupa Srbije. Učestvovao je u organizaciji domaćih i međunarodnih takmičenja i ostavio dubok trag kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Ceo svoj život je posvetio skijaškom sportu, paralelno sa radom u klubovima i Savezu bio je i stalno zaposlen u BEO-SPORTU. Sa suprugom Sanjom ima iza sebe dva sina Luku i Aleksu koji su nasledili ljubav prema zimskim sportovima i aktivno nastupali za SK Radnički Elite.

Njegov prerani odlazak biće nenadoknadiv gubitak i mnogo će nedostajati svima nama na skijašim terenima .

Opelo će se održati u petak 13.05.2022 godine sa početkom u 14.00h na groblju u Jajincima (Banjica).

Skijaški savez Srbije