Održan Seminar za usavršavanje instruktora skijanja

Skijaški savez Srbije, Komisija za osposobljavanje, usavršavanje i licenciranje stručU subotu 27.12.14 na Kopaoniku je održan seminar usavršavanja instruktora skijanja kome je prisustvovalo 40 instruktora iz više škola na Kopaoniku. Seminar je organizovan kao jedan u nizu obaveznih koje instruktori, po Zakonu o sportu, moraju da pohađaju svake godine kako bi im bila izdata Dozvola za rad.
Seminar je obuhvatio teme: Zakonske osnove obučavanja skijanja, Sistematizacija tehnika i Savremeni aspekti karving skijanja a predavači su bili R. Ropret i M. Jeraša, članovi KOULa.
Seminar je, ljubaznošću kompanije MK Resort održan u Holliday klubu u Konacima.
Kako usled loših vremenskih uslova i nestanka struje deo zainteresovanih nije bio u mogućnosti da prisustvuje, Komisija će održati još jedan seminar 30.12.14 i time omogućila svim zainteresovanim da ispune svoje zakonske obaveze.
Savez i Komisija za osposobljavanje i licenciranje instruktora i skijanja nastavljaju da rade na unapređenju stručnog kadra u skijanju. U saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu započet je kurs za osposobljavanje trenera u skijanju. Prijavljeno je 20 kandidata koji će tokom zime imati više blokova nastave.
Za snoubord i nordijsko trčanje dogovoren je dolazak predavača i demonstratora iz ZUTSa Slovenije.
Savez je svojim sredstvima pokrio 60% troškova seminara, sve u nastojanju da unapredi trenerski kadar u Srbiji.
Komisija je na sajtu Saveza postavila sve relevantne pravilnike, formulare i informacije kako bi instruktori i treneri ubuduće bili informisani na brži i efikasniji način.

Skijaški savez Srbije