Nordijsko skijanje 2009/2010

Ekipno rangiranje klubova na Prvenstvima Srbije u Nordijskim disciplinama - sezona 2009/2010

Plasman Klub Ukupni bodovi
1 ZLATIBOR - Zlatibor 410
2 SJENICA - Sjenica 121
3 REVUŠA - Sjenica 65

 

Prvenstvo Srbije u Smučarskom trčanju za mlađe kategorije takmičenja

13.03.2010. U Subotu je na Zlatiboru u organizaciji Smučarskog Saveza Srbije i Klubova SK ’’Sjenica’’ i SK ’’Zlatibor’’ održano Prvenstvo Srbije u smučarskom trčanju za mlađe kategorije. Postignuti su sledeći rezultati:

Stariji Pioniri (1996-97)
1. Jelić Aleksandar SK Zlatibor
2. Rastić Vedat SK Sjenica
3. Čorbić Stefan SK Zlatibor

Starije Pionirke
1. Ilić Mina SK Zlatibor
2. Vidanović Aleksandra SK Zlatibor
3. Rastić Emina SK Sjenica

Mlađi Pioniri (1998-99)
1. Hodžić Omer SK Revuša
2. Hodžić Kadir SK Revuša
3. Panić Aleksandar SK Zlatibor

Cicibanke (2000 i mlađe)
1. Panić Anđela SK Zlatibor
2. Jelisijević Anđela SK Zlatibor
3. Smiljanić Tijana SK Zlatibor

Cicibani
1. Hodžić Hamza SK Revuša

Iako smučarsko trčanje treniraju nešto manje od dva meseca na ovom takmičenju najviše uspeha su imali takmičari SK Zlatibor, što daje nadu da su se na Zlatiboru pojavili novi šampioni u ovom divnom zimskom sportu. Najmlađi učesnik ovog prvenstva je Vidanović Isidora koja je sa samo 7 godina zauzela 4. mesto u kategoriji Cicibanki.

 

 

Prvenstvo Srbije u Smučarskom trčanju

21.02.2010. U Nedelju na stazi Dvorište na Jahorini u okviru Kupa ’’Jahorinske Bajke’’, održano je Prvenstvo Srbije u smučarskom trčanju za starije kategorije, koje jer planirano da se održi u Sjenici u organizaciji Smučarskog Saveza Srbije i SK ’’ Sjenica’’, ali je zbog nedostatka snega i obaveza reprezentativaca Srbije odlučeno da se Prvenstvo Srbije održi u sklopu Kupa ’’ Jahorinska Bajka’’
 
     U Seniorskoj konkurenciji na stazi od 10 km prva tri mesta (na slici) su zauzeli:
1. Rastić Damir SK Sjenica
2. Milenković Aleksandar SK Zlatibor
3. Jeremić Nikola SK Zlatibor

     Juniori 10 km
1. Dizdarević Sanjin SK Zlatibor
2. Stojić Igor SK Zlatibor
3. Jezdimirović Ivan SK Zlatibor

Kod Starijih Omladinaca prvi je bio Rastić Demir SK Sjenica, kod Starijih Omladinki Dučić Katarina SK Zlatibor, kod Mlađih Omladinaca Hodžić Redžep SK Revuša - Sjenica, a kod Mlađih Omladinki Hodžić Vahida SK Revuša – Sjenica

Uz dobru organizaciju SK Romanija – Pale i SS Republike Srpske, i povoljne vremenske uslove takmičenje je dobilo najviše ocene uz učešće 99 takmičara iz 9 klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine.
Prvenstvo Srbije za mlađe kategorije predviđeno je da se održi u Sjenici u naredne dve nedelje, čim se steknu uslovi i popravi situacija sa visinom snežnog pokrivača.

 

  Zlatiborski kup 2010. u skijaškom trčanju   Izvor: Zlatibor.rs

14.02.2010. Smučarski klub "Zlatibor" bio je domaćin Zlatiborskog kupa 2010.u smučarkom trčanju u Tić polju u podnožju Spomenika, na uređenoj stazi prema standardima Svetske skijaške federacije. Staza je duga 2,5 km i izuzetna je zbog svoje prirodne konfiguracije terena.
Seniori i juniori trčali su 10km, omladinke 5km, dok su pioniri trčali 2km. Dobra atmosfera, druženje i navijanje opustila je i one najmlađe kojima je ovo bila prva trka.
     Rezultate sa takmičenja možete pogledati ovde.
Učesnicima čestitamo na upornosti i pravom sportskom duhu koji još jednom potvrđuje da se stara vremena za smučarsko trčanje na Zlatiboru ponovo vraćaju.

Zlatiborski kup 2010. u skijaškom trčanju

14.02.2010. Na Zlatiboru na stazi Tić polje održaće se Zlatiborski kup 2010. u skijaškom trčanju. Takmičiće se osam uzrasnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji. Zavisno od kategorije takmičara, trče se distance od 2 do 10 km.
     Informacije i prijave: Radosav Jelisijević +381 63 8121170 ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
     Pruzmite: Raspis za trku u .pdf formatu
 

 

FIS Balkan cup u skijaškom trčanju na Zlatiboru - OTKAZAN

24.12.2009. Zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uslova otkazana je FIS trka u smučarskom trčanju BALKAN KUPa Zlatibor 2009.
  Na pripremljenoj stazi u Tić polju dugoj 2,5km nije bilo moguće održati trku, pa je komisija FIS-a zajedno sa rukovodstvom Smučarskog kluba Zlatibor obišla rezervnu stazu u Murtenici. Na žalost ni tamo vremenski uslovi nisu išli na ruku pa je po odluci tehničkog delegata FIS-a Gregora Mala trka do daljnjeg otkazana.

 

Nordijci na Pripremama u Nemačkoj

14.-20.11.2009. Kandidati za nastup na Olimpijskim igrama u Vankuveru u nordijskim disciplinama: Šmrković Rejhan, Šmrković Belma, Garibović Amar i Dizdarević Sanjim se nalaze na FIS treningu u Nemačkoj.
Sa njima su treneri Jelisijević Radosav i Garibović Murat

 

Cross Country FIS Balkan Cup  (BC) - 2009/2010

I ove sezone je organizovan Cros Country FIS Balcan cup (BC). Pogledajte gde će se nordijci sa ovih prostora takmičiti ove zime u disciplinama skijaškog trčanja. Srbija će biti domaćin 23.-24.12.2009. na Zlatiboru.

 

Nordijci na letnjim pripremamaJuli 2009. Nordijci planiraju da prave kamp na Zlatiboru u Avgustu, u septembru idu na roller ski trku u Solun (Grčka) 6 takmičara i trener u periodu od 19-20.09.2009. U oktobru idu na trening u Ramsau (Austijia) od 11.-18.10.2009.

Skijaški savez Srbije