Nordijsko skijanje 2011/2012

REJTING  KLUBOVA / TAKMIČARA  U SEZONI 2011/2012

Nordijski kup
(preuzmi .PDF fajl - ažurirano 24.05.2012.)

 

    
  FIS trke u skijaškom trčanju na Zlatiboru

21.-22.01.2012. na Zlatiboru na nordijskim ski terenima Tić polje je održan "FIS Balkan Cup" u smučarskom trčanju na kome su nastupale nordijske skijaške ekupa sa Balkana, i koji se boduje za Balkan kup, takmičene je koje je ustanovljeno od strane međunarodne skijaške federacije FIS za zemlje sa prostora Balkana.

24.-25.01.2012. takođe na stazama za skijaško trčanje na Tić polju se održava FIS trka u nordijskom skijanju u pojedinačnoj konkurenciji za FIS bodove.
Na oba takmičenja se održavaju trke u skijaškom trčanju na 5km za žene i 10 km za muškarce. Staze na Tić polju imaju atest FIS-a za održavanje međunarodnih takmičenja, a zahvaljujućui Javnom preduzeću Skijališta Srbije, staze su veoma dobro pripremljene.
Оrgаnizаtоr trka je Skijaški sаvеz Srbiје. Теhnički оrgаnizаtоr, Smučarski klub Zlаtibоr.

21.-22.01.2011. FIS Balkan Cup. Trke u skijaškom trčanju na 5km za žene i 10 km za muškarce.
    Raspis...
    Rezultati...
24.-25.01.2011. FIS trke. Trke u skijaškom trčanju na 5km za žene i 10 km za muškarce.
    Raspis...
    Rezultati...
 
       
Drugi memorijalni kup u ski trčanju Amar Garibović

Drugi po redu memorijalni kup u ski trčanju Amar Garibović, ostao je do sada nezabelezen. Masovan odaziv na pomenuti memorijal ostavio je republiku srpsku 4 januara bukvalno bez ijednog nordijca jednom recju svi su bili tu u Sjenici, da svojim prisustvom odaju priznanje svom drugu i prijatelju, momku koji je bio ujedno i njihov uzor i njihov protivnik na belim stazama.
128 momaka i devojaka iz 8 klubova i tri drzave ukrstili koplja za priznanje najuspesnijeg takmicara i takmicarke. Pa je epitet nauspesnijeg poneo Stefan Lopatic iskreni Amarov prijatelj, inace sin proslavljenog asa prostora eks. Jugoslavije Tomislava Lopatica, a najuspesnija takmicarka je bila Ivana Kovacevic clanica SK Romanija Pale. Treba istaci veoma zanimljivu trku kod ml. omladinaca gde je trjumfovao Alen Mahmutovic ispred Mirsa Pejcinovica obojica clanovi SK Amar Garibovic i Zdravka Rajica clana SK Romanija Pale.
Sjenicani su dali ogroman doprinos ovoj trci, dosli su u velikom broju bodrili takmicare i radovali se uspesima, dan je bio suncan iako je bilo minus 7 stepeni.
Organizator je SK Amar Garibovic koji je obezbedijo zajednicki rucak za sve takmicare u ljubitelje ovog sporta.
       Preuzmite rezultate takmičenja:
      - Drugi memorijalni kupAmar Garibović - Sjenica 04.01.2012.

 

Sjenica - Srpski Holmenkolen...

U sredu 04.01.2012. se održava, drugi po redu zimski, Memorijalni kup "Amar Garibović" u skijaškom trčanju. Prema pristiglim prijavama očekuje se da će nastupiti 120 takmičara iz regiona. Biće zaista lepo biti sutra u Sjenici, Srpskom Holmenkolenu. Takmičenje se održava na novo izgradjenoj stazi na Pašinom Brdu u Sjenici.
Iako je uređeno tek pola staze, ona zrači snagom i zahtevna je, a na proleće će se izgraditia i urediti prostali deo.
Prošle srede, 28.12.2011. na ovoj stazi je održan prvi memorijalni kup u skijaškom trčanju "Avdo Kostrebić". Na startu je bilo 90 takmičara. Najuspešniji takmičar bio je Ajlan Rastić član SK Amar Garibović, koji je ujedno bio i najuspešniji klub na memorijalu. Najuspešnija takmičarka je Tanja Karisik članica SK Romania Pale.
     Preuzmite rezultate takmičenja:
      - Šesti memorijalni kup Abdulah Koštrebić - Sjenica 28.12.2011.
      - Drugi memorijalni kupAmar Garibović - Sjenica 04.01.2012.


     
Održan Memorijalni Ski-Roller kup "Amar Garibović" u Sjenici

01.08.2011. U Sjenici je ovog vikenda održan prvi memorijalni Roller-Ski kup posvećen tragično prminuplom Olimpijcu Srbije, Amaru Garibović. Ulestvovala su 53 takmičara iz 11 ski klubova i 6 zemalja - Grčke, Hrvarske, Slovenije, Crne Gore, BiH i Srbije. U dva dana su se održale tke u disciplinama Sprint i Distanca za kategorije takmičara: Deca, Juniori i Seniori u muškoj i ženskoj konkurenciji. Trke su vožene slobodnim stilom.

U subotu 30.07.2011. održana je ulična Sprint trka u centru Sjenice, staza Vilenjak na Trgu Svetozara Markovića. Dužina staze je 220m. Kvalifikacione trke su vožene od 18:00. Na osnovu ostvarenih vremena iz kvalifikacionih trka u po nokaut sistemu u 20:00 h održane su finalne trke po uzrasnim kategorijama takmičara.

Rezultati Sprint:
Deca:   1.Lustrik Marusa, SLO    2.Garibovic Vahida, SRB   3.Vojinovic Anastasija, SRB
           1.Papasis Georgios, GRE 2.Pejčinović Mirsad, SRB  3.Mahmutović Alen, SRB

Juniori: 1.Toypoy Efthymia GRE   2.Mahmutović Anita SRB  3.Džeković Ajla SRB
           1.Borić Matej, CRO         2.Rački Luka, CRO          3.Rastić Ajlan, SRB

Seniori: 1.Brajdić Ana Marija,CRO 2.Lustrik Neža, SLO       3.Šmrković Belma, SRB
           1.Veverec Jurica, CRO    2.Hadžifejzović Dževad, SRB  3.Rastić Damir, SRB

U nedelju, 31.07.2011. od 10:00 h su održane Distanca roller-ski trke, staza Žari, između mesta Vrela i Prijevorac. Prvu trku su "mass" startom vozili takmičari u kategoriji deca na distancu dugoj 4 km. Nakon njih su takođe "mass" startom zajedničku trku vozili takmičari u kategorijama juniori i seniori

Rezultati Distanca:
Deca:   1.Kusmuk Sanja, BiH      2.Mumović Maja, BiH        3.Lustrik Maruša, SLO
           1.Pejcinovic Mirsad, SRB  2.Papasis Georgios, GRE  3.Rajevic Zdravko, BiH

Juniori: 1.Kovačević Ivana, BiH   2.Toypoy Efthymia, GRE    3.Košarac Dejana, BiH
           1.Borić Matej, CRO         2.Rastić Ajlan, SRB           3.Starčević Marko, BiH

Seniori: 1.Karišik Tanja, BiH       2.Brajdić Ana Marija, CRO  3.Šmrković Belma, SRB
           1.Šmrković Rejhan, SRB 2.Hadžifejzović Dževad, SRB 3.Lopatić Stefan, BiH

Nakon bodovanja rezultata oba takmičarska dana, najuspešniji su bili takmičari iz Hrvatske - Brajdić Ana Marija u ženskoj i Veverec Jurica u muškoj konkurenciji.
Pokrovitelji ove manifestacije su Olimpijski komitet Srbije i Skijaški savez Srbije. Tehnička organizacija: SK „Amar Garibović, SK „Jelenak „ i Opštine Sjenica.
       Preuzmite kompletne rezultate (.PDF format) ...

Memorijalni Ski-Roller kup "Amar Garibović" u Sjenici

39.-31.07.2011. U Sjenici se održava prvi memorijalni Ski-Roller kup posvećen tragično prminuplom Olimpijcu Srbije, Amaru Garibović.
Otvaranje kupa je zakazano za petak 29.07.2011. u 20:30. Takmičenje počinje u subotu sprint trkama na ulicama grada Sjenica. Kvalifikacije su od 18:00 a finalne trke pocinju u 20:00. U nedelju, 31.07.2011. u 10:00 je zakazana ski-roller trka na distanci Vrela - Prijevorac od 10km
Sve trke se voze slobodnim stilom, a očekuje se učešće takmičara iz Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske, BiH i Srbije.
Generalni pokrovitelj ove manifestacije je Olimpijski komitet Srbije i Skijaški savez Srbije. Tehnička organizacija: SK „Amar Garibović, SK „Jelenak „ i Opštine Sjenica.

Skijaški savez Srbije