Snowboard 2012/2013

Kopaonik - Snowboard Prvenstvo Beograda i Srbije
U ski centru Kopaonik u subotu 6. aprila 2013. je održano državno Prvenstvo Beorgrada i Srbije u snowboardu. Takmičenje se održalo u disciplinama slalom i veleslalom, na stazi Gobelja relej, a učestvovali su takmičari svih kategorija od cicibana do seniora.
Organizator je Skijaški savez Srbije a tehnička organizacija Snowboard kluba Bibis - Beograd.

  Snowboard - Filip Filipović 20. u ukupnom plasmanu FIS Evropa kupa
Naš najbolji takmičar u frestyle snowboard disciplinama BIG AIR i SLOPE STYLE Filip Filipović, nastupao je ove sezone na FIS Evropa kupovima u obe discipline. Ostvario je zapažene rezultate, a na poslednjem Takmičenju Evropa kupa na Rogli (SLO) ostvario je plasman na 18. mesto u slope style-u.

Ovu sezonu je u ukupnom plasmanu zavrsio na 20-om mestu u BIG AIR-i i 35-om MESTU u SLOPE STYLE-u u Evropi, osvojivši dovoljno bodova u obe discipline za pravo nastupa i na Svetskom kupu sledeće sezone 2013/2014.

 

Snowboard - Dobar nastup Nine Micić na Prvenstvu Nemačke
Nakon nastupa na paralel veleslalom trkama FIS snowboard Svetskog kupa u Arosi u Švajcarskoj i La Molini u Španiji na kojima je ostvarila plasmane na 27. odnosno 35. mesto, najbolja srpska snowboard takmičarka Nina Micić je nastupila na Nacionalnom šampionatu Nemačke u Götschenu.

U petak 22. marta na snowboard FIS NC trci Paralel slaloma zauzela je 25. mesto i osvoila 21,60 bodova, a dan kasnije u subotu vozila je trku paralel veleslaloma na kojoj je ostvarila vrlo dobar plasman na 18. mesto uz 46,80 novih FIS bodova.

 

Snowboard Freestyle Prvenstvo Srbije 2013.
     U subotu i nedelju 16. i 17.3.2013. na Kopaoniku u Snow parku je održano otvoreno Prvenstvo države u snowboardu. Takmičari su se nadmetali u dve discipline: big air (podrazumeva savladavanje jedne skakaonice) i slope style (kombinacija nekoliko prepreka u nizu).
     Organizator takmičenja je bio Skijaški savez Srbije, a tehnički organizator snowboard klub ABC iz Kragujevca.
     Na ovakvoj vrsti takmičenja sudije procenjuju amplitude skokova, tehnike, grebove, broj i vrste rotacija, doskok i stabilnost pri izvođenju trika; i na osnovu opšteg utiska donose odluku koliko je koji od takmičara bio uspešan.
     Prvog dana takmičenja nastupile su kategorije seniorki, juniorki, juniora i dece, a drugog kategorija seniora. U ukupnom plasmanu istakli su se i takmičari iz Makedonije koji su svojim prisustvom doprineli kvalitetu takmičenja.

Rezultati big air
Seniorke
1.Senka Bajic klub Bibis
2.Nina Vujnic klub ABC
3.Ana Baclija klub ABC
Seniori
1.Filip Filipovic klub ABC
2.Miljan Boskovic klub Kiteloop
3.Darko Kastratovic klub ABC
Juniori
1.Janko Kolarevic klub ABC
2.Nikola Ristic klub Bibis
3.Momcilo Dimitrijevic Klub ABC
Juniorke
1.Jelena Ignjatov klub Bibis
2.Nevena Radin klub ABC
3.Jelena Mitrovic klub ABC
Deca
1.Matija Milenkovic klub ABC
2.Nemanja Jovanovic klub Kiteloop
3.Luka Pesic klub Kiteloop

Rezultati Slopestyle
Seniorke
1.Senka Bajic klub Bibis
2.Nina Vujnic klub ABC
3.Ana Baclija klub ABC
Seniori
1.Filip Filipovic klub ABC
2.Miljan Boskovic klub Kiteloop
3.Nedeljko Jokanovic klub ABC
Juniori
1.Janko Kolarevic klub ABC
2.Momcilo Dimitrijevic klub ABC
3.Nikola Ristic klub Bibis
Juniorke
1.Jelena Ignjatov klub Bibis
2.Jelena Mitrovic klub ABC
3.Nevena Radin klub ABC
Deca
1.Matija Milenkovic klub ABC
2.Nemanja Jovanovic klub Kiteloop
3.Luka Pesic klub Kiteloop

Ekipni pobednik ABC Kragujevac

 

Izveštaj Snowboard odbora 2011/2012

Predsednik Snowboard odbora Skijaškog saveza Srbije Dane Gegoj u svom godišnjem izveštaju za 2011/2012. godinu je pored sastava reprezentacije i analize ostvarenih rezultata kod svih kategaorija snowboard takmičara na kraju izvestaja naveo:
- Rezultati takmičara su za pohvalu. U snowbordu imamo izuzetan potencijal u koji treba ulagati. Imamo vrhunske takmičare za WC kao i mlade koji su rezultatima dokazali svoj neosporni potencijal.

REJTING  KLUBOVA / TAKMIČARA  U SEZONI 2011/2012

Snowboard kup

Skijaški savez Srbije