Snowboard 2009/2010

Freestyleri na pripremama na Dachsteinu
     18.06.2010. Nakon uspešno završene takmičarske sezone freestyle snoubord tim Srbije odlazi 19.06.2010. na svoje prve letnje pripreme u Horsefeathers superpark na glečeru Dachstein, Austrija. Već uigrana ekipa koja se sastoji od takmičara Filipa Filipovića, Borisa Brkovića i trenera Vladana Grkovića, naporno će trenirati i kovati planove za naredna takmičenja u sezoni 2010-2011!
     Kao i uvek na našoj omiljenoj trening destinaciji na Dachsteinu, nadamo se (i navijamo) povoljnim vremenskim prilikama i unapred se radujemo druženju sa kolegaama - takmičarima iz Makedonskog, Hrvatskog i Slovenačkog tima kao i mnogobrojnim prijateljima iz cele Evrope... 
 
Freestyleri na FIS takmičenju u Makedoniji

     12.-14.03.2010. Freestyle Snowboard reprezentacija Srbije je učestvovala na svom posledenjem ovosenzoskom međunarodnom takmičenju od 12.do 14.3.2010. na Mavrovu u Makedoniji. Na takmičenju ranga FIS pojavio se naš već ustaljeni sastav tima: takmičari Filip Filipović, Boris Brković i trener Vladan Grković, a pored naše repezentacije i reprezentacije Bugarske, Hrvatske i domaćina Makedonije. U prelepom ski centru Mavrovo, dočekala nas je već tradicinalno toplo gostoprimstvo naših prijatelja iz Makedonije i prava zimska idila, neuobičajena za ovo doba godine.
     Detaljnije... 
   

Zaječar: Prvenstvo Srbije u Snowboardu, disciplina paralel slalom

     17.03.2010. Nasi najbolji snovboarderi 17. Marta u centru Zajecara na stazi Kraljevica, borili su se za titulu najboljeg u drzavi. Ovaj tip takmicenja je jedan od najzanimljivijih. Dva takmicara se jedan pored drugog takmice do cilja na dve isto postavljene staze. U sledece kolo ide bolji, i tako do finala.
    Trku je posebno zanimljivom ucinla nasa Nina Micic, inace ranije visestruka svetska prvakinja u kategoriji pionirki.
     Detaljnije . . .   
     

Kopaonik: Prvenstvo Srbije u free style ski i snowboard disciplinama

     18-19.03.2010. U organizaciji kluba ekstremnih sportova ’’Zubski Rt’’, na Kopaoniku je održano Državno prvenstvo u fristajl ski i snoubord disciplinama pod nazivom ’’SAMO KARV’’.
     Takmičari su odmerili snage u slop stajl ski i snoubord disciplinama, među kojima su bili boksovi, gelenderi i rejl uz obaveznu kombinaciju sa skokovima.
     Po prvi put u našoj zemlji održano je i takmičenje u fristajl skijanju gde su skijaši pokazali da u izvođenju trikova mogu da stanu rame uz rame sa borderima.
     Detaljnije . . .
   

Freestyleri na FIS Evro Kupu u Kranjskoj Gori

     04.-07.03.2010. Freestyle Snowboard reprezentacija Srbije u sastavu takmičari Filip Filipović, Boris Brković sa trenerom Vladanom Grkovićem, učestvovala je na dugom FIS evro kup takmičenju koje je odžano u Kranjskoj Gori, Slovenija.
     U centru Kranjska Gora, koji je inace i trening destinacija naše reprezentacije, došla je veoma jaka komkurencija iz čak 9 zemalja sa preko 50 takmičara. Na takmičenju je učestvovao još jedan predstavnik Srbije Predrag Jovanović. . .
      Detaljnije...
     

Državno prvenstvo u free style ski i snowboard disciplinama

    18-19.03.2010. na Kopaoniku će se održati Državno prvenstvo u freestyle ski i snowboard disciplinama!
     Takmičenje predstavlja jedinstven događaj ove sezone jer se po prvi put kod nas ikada organizuje nadmetanje u freestyle skijanju, dok su se u freestyle snowboardu održavalo i ranije. Državno prvenstvo u freestyle ski i snowboard disciplinama održaće se u svim kategorijama za muškarce i žene.
     Prvi dan prvenstva će se održati na stazi-poligonu u Halfpipe-u u samom centru TC Kopaonik koji sadrži: skakaonicu, boks, cev za slajdovanje, drveni skok i vertikalno drvo. U sklopu poligona će se nalaziti i vazdušni balon za uvežbavanje trikova. Dok će drugi dan prvenstva dogoditi na Big Air-u, na samoj stazi Malo jezero.

Program Državnog prvenstva u freestyle ski i snowboard disciplinama „SAMO KARV“

Sreda, 17. mart
21-22h prijava takmičara u kafe „Bombardier“ na dnu staze Malo jezero

Četvrtak, 18. mart Slope Style - Halfpipe
10-11h oficijalni trening
11-15h oržavanje 1. dana Državnog prvestva u Slope Style
snowboard:
• cicibani
• pioniri
• žene
• muškarci
ski:
• žene
• muškarci
15-16h revijalno takmičenje u preskakanju visinske prepreke
16-21h proglašenje pobednika, dodela nagrada i diploma, PARTY

Petak, 19. mart Big Air - Malo jezero
10-11h oficijalni trening
11-15h oržavanje 2. dana Državnog prvestva u Big Air
snowboard:
• cicibani
• pioniri
• žene
• muškarci
ski:
• žene
• muškarci
15-16h revijalno takmičenje - IZNENADJENJE
16-21h proglašenje pobednika, dodela nagrada i diploma, PARTY
      Sve vesti iz snowboarda...
     

Raspisi za predstojeće snowboard trke

            17.03.2010. Prvenstvo Srbije - Paralel slalom  Raspis... (.pdf)
                              Preuzmite grupnu prijavu za ovo takmicenje  Prijava (.doc)
      18.-19.03.2010. Prvenstvo Srbije - Big Air / Slope style / SBX  Raspis... (.pdf)
     

Borderi Srbije na Svetskom kupu u Moskvi

     06.03.2010. u Moskvi se održava trka FIS snowboard Svetskog kupa u PSL-paralel slalomu. Na trci koja se održava na poynatoj ski rampi na trgu u sred grada, nastupaju u snowboard reprezentativci Srbije Nina Micić i Boris Judin.
    Oni su na ovo takmičenje otputovali sa trenerom Peterom Kotnikom.
    
Otkazano Snowboard takmičenje na Mokroj gori

     10.02.2010. Zbog tehničkih razloga, takmičenje koje je zakazano za 17.02.2010. na Mokroj gori u organizaciji SK "Vision" se otkazuje.
     Novi termin tekmičenja će blagovremeno biti objavljen.
   
Freestyleri na treningu u Kranjskoj Gori

    10.02.2010. Freestyle Snowboard reprezentacija Srbije je u periodu od 28.1. do 3.2.2010 u sastavu takmičari Filip Filipović, Boris Brković sa trenerom Vladanom Grkovićem, održala svoj prvi ovosezonski predtakmičarski trening u terenskom parku u Kranjskoj Gori, Slovenija.
     Inače, terenski snow park u Kranjskoj Gori je nama najbliža lokacija za trening (udaljen samo 6 sati vožnje od Beograda!) i ceo tim je odmah po dolasku bio oduševljen novim unapredjinjima postavke skokova i ‘jib’ sprava. Park ove godine ima liniju skokova koja se sastoji od 3 skoka veličine 10, 12 i 14 m distance, ‘Jib’ linija se sastoji od doublebarell down rail-a, kink box-a, rainbow box-a, butter box-a, bonk barell-a i 10m dugačkog elephant box-a. Za najmlađe je takodje postavljena interesantna postavka sa 3 dečija box-a i 2 mala skoka dužine 3 I 5 m.
     Ono što je takodje za naš tim bilo važno je da je park potpuno obezbeđen veštačkim osnežavanjem, tako da su uslovi bili perfektni bez obzira na nepovoljnu situaciju sa snegom u celoj Evropi u januaru mesecu.
     Ceo trening protekao je u izvanrednoj radnoj i progresivnoj atmosferi, a prisutnost mnogobrojnih nama poznatih reprezentativaca iz Slovenije, kao i nekoliko filmskih ekipa iz Švajcarske sa svojim vozačima dodatno je motivisala naše takmičare. Trening smo prevashodno fokusirali na skokove zbog predstojećih takmičenja u Evro kupu u Sarajevu i Makedoniji. Posebno je atraktivna bila vožnja pod reflektorima, jer je park u Kranjskoj Gori osvetljen i nudi noćnu vožnju od 19-22h! Reprezentacija se odlično raspoložena i u dobroj formi 3.2. vratila u Beograd, odakle odmah kreće sa velikim očekivanjima put Sarajeva na FIS Evro Kup u Big Air-u i Slopestyle-u.

 
    

Borderi Srbije na Svetskom kupu u ski centru Telluride, SAD

     15. i 17.12.2009. na dve Parallel GS trkame FIS Svetskog kupa koje su održane u Američkom ski centru Telluride, nastupili su i snowboard reprezentativci Srbije Nina Micić i Boris Judin sa svojim trenerom Peterom Kotnikom.
     Nina je na prvoj trci zauzela 38. a na drugoj vrlo dobro 29 mesto. Boris nije zavrsio trku prvog dana, a na drugoj trci je zauzeo 33. mersto. Nakon ovih trka, oni se vraćaju u Srbiju.
     

 Borderi Srbije na pripremama u Kaunertalu

     230.11.2009. Pionirska reprezentacija Srbije u Snowboardu u sastavu: Jelena Ignjatov, Dušan Milanović, Luka Radivojević, Nikola Radivojević i juniorka Sara Radivojević su na pripremama sa trenerima (Zlatko Redzepagic i Dane Gegoj) na Kaunertalu od 28.11. do 09.12.2009.
     Tamo im se pridruzuju 30.11.2009. Nina i Boris sa svojim trenerom Peterom Kotnikom, koji ostaju do 03.12.2009. kad odlaze u Italiju na Svetski Kup koji ce se odrzati u Limone Piemonte 06.12.2009.
    Sve vesti iz snowboarda...
    

Borderi Srbije na Otvorenom prvenstvu Nemačke

     28.11.2009. Na Otvorenom prvenstvu Nemačke u Snowboardu, koje je u subotu voženo u Austrijskom ski centru Hochfugen-u, nastupili su reprezentativcio Srbije u disciplini Paralel GS - u kategoriji FIS NC. Boris Judin je zauzeo 6. mesto a Nina Micić 7. mesto
     U nedelju 29.11.2009. na istom mestu je vožen paralel GS u kategoriji Evropa kupa, FIS EC. Nina Micić je osvojila 12. mesto, dok Boris nije uspeo da završi trku.
    Sa borderima je trener Peter Kotnik.
    Sve vesti iz snowboarda...
     

Borderi Srbije ponovo na pripremama u Kaunertalu

     25.11.2009. Snowboard reprezentativci srbije Nina Micić i Boris Judin su sa trenerom Peterom Kotnikom na treningu na Kaunertalu. 27.11.2009. nastupaju na NC trci, a 28.11. nastupaju na EC trci u Hochfügen, Zillertal (AUT) GER u disciplini PGS.
   
     

Borderi Srbije na pripremama u Kaunertalu

     18-28.10.2009. Snovboard reprezentativci Srbije Nina Micić i Boris Judin sa trenerom Perterom Kotnikom se nalaze na pripremama na glečeru Kaunertal.
     07.11.2009. idu u Rusiju u Abzakovo na trening gde će učestvovati i na FIS trci. Iz Rusije se vracaju 27.11.2009.
    12.12.2009. putuju u SAD gde ce u ski centru Telluride učestvovati na trci FIS Svetskog kupa.
   
     

Nina Micić 35-ta u Landgraafu u Holandiji

     09.10.2009. Prva ovosezonska evropska trka Snowboard Svetskog kupa održana je u poznatoj zatvorenoj snežnoj hali "Snowworld" u Landgraafu u Holandiji. U didciplini paralel slalomu nastupila je i reprezentativka Srnije Nina Micić, koja je zauzela 35. mesto i osvojila novih 20 FIS bodova.
   

       

Borderi Srbije na pripremama u Holandiji

     13.-20.09.2009. Snowboard reprezentacija Srbije je sa trenerom Petrom Kotnikom na letnjim pripremama u Landgraafu u Holandiji.
     Treniraće u poznatoj zatvorenoj snežnoj hali "Snowworld" u kojoj će se 09.10.2009. održati prva ovosezonska evropska trka Snowboard Svetskog kupa u paralel slalomu.
 
     

Pripreme Freestyle snowboard tima Srbije na Kaunertalu

     17.maja do 3.juna 2009. Austrija - Freestyle snowboard tim Srbije, koji se sastojao od tri reprezentativca: Žolt Takač, Filip Filipović i Iva Vavić sa trenerom Vladicom Grkovićem odradila je svoje prve ovogodišnje letnje pripreme na Kaunertal glečeru u Republici Austriji.
    Gore na glečeru na visini od 2900mnv, gotovo svakodnevno sunčano vreme i perfektan terenski park stvorili su više nego idealne uslove za trening. Kako je akcenat ovih priprema bio na tehnici skokova, najviše vremena tim je provodio u velikom terenskom parku sa skokovima distance od 10,12,15 i 18m koji su bili perfektno ’ušejpani’ svakog jutra. Takođe, dosta vremena je provedeno i u superpajpu dužine 120m sa zidovima visokim 4.5m, koji je predstavljao pravi izazov, pogotovo za vozače sa ograničenim iskustvom u vožnji pajpa u koje spadamo i mi.     11

Skijaški savez Srbije