Snowboard 2008/2009

Vesti iz Snowboarda 2009:  

FIS Snowboard Svetsko prvenstvo 2009 - Gangwon Koreja       14.-25.01.2009.

FIS Snowboard Juniorsko Svetsko prvenstvo 2009 - Nagano Japan         01.-07.03.2009.
 


Državno Prvenstvo Srbije u Snowboardu 2009

27.-30.03.2009. Kopaonik - Takmičenje se odvijalo u tri discipline SBX (border cross-u) , PGS ( veleslalomu ) i BA (big air-u). Po programu planirano je i takmičenje u SS ( slope style - u) ali je zbog loših vremenskih uslova otkazano.
Prvog dana 27. Marta bio je trening u border cross-u.
Drugog dana takmičenje u border cross-u.
          Rezultati Border krossa...
Trećeg dana takmičenje u veleslalomu. Uslovi izuzetno teški, gotovo na granici regularnosti. Staze je postavio slovenački trener Peter Kotnik. Postavljene su dve različite staze i vožene su dve vožnje. Sabiralo se ukupno vreme.
          Rezultati Veleslaloma...
Četvrtog dana takmičenja disciplina big air. Vreme kao i prethodnog dana maglovito, vidljivost u pojedinim trenucima minimalna. Pri skoku se teško povredio (prelom ruke i povreda ramena) desetogodišnji Nemanja Jovanović iz kluba Jaram.
          Rezultati Big Air...
U ukupnom zbiru SK Bibis je osvoio ukupno 46 odličja i veliki pehar ekipnog prvaka Srbije.      Izvor: www.bibissnowboard.com
 

Prvenstvo Srbije u Snowboardu 2009

27.-28.03.2009. - u disciplinama SBX - Border cross i GLS - Veleslalom        
Na Kopaoniku će se održati Prvenstvo Srbije u Snowboardu u disciplinama SBX-Bordercross na stazi 1-Sunčana dolina i GLS-Veleslalom na stazi 4-Pančić . Organizator je Smučarski savez Srbije, a tehnički organizator takmičenja je Snowbaord klub Bibis. Takmičiće se sve uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Detalji o trkama u rsaspisima u prilogu:
     - Preuzmite RASPIS za SBX - Border Cross u .PDF formatu...
     - Preuzmite RASPIS za GLS - Veleslalom trku u .PDF formatu...
30.-31.03.2009. - u disciplinama Big Air i Slope style                                             
Na Kopaoniku na stazi Pančić održava se Prvenstvo Srbije u Snowboard disciplinama "Big Air" i "Slope Style". Organizatori Prvenstva su snowboard klubovi "Vision" i "Jaram". Detalji o trkama u rsaspisima u prilogu:
     - Preuzmite RASPIS za BIG AIR trku u .PDF formatu...
     - Preuzmite RASPIS za SLOPE STYLE trku u .PDF formatu...
 
Snowboard Svetski kup 2009 završen

20.-22.03.2009. Valmamenco (ITA) - U ovom Italijanskom ski centru održano je ovogodišnje Finale Svetskog kupa u Snowboardu. Takmičenja su održana u disciplinama Snowboardcross, Halfpipe i Paralal GS.
Na ovoj finalnoj trci paralel veleslaloma (PGS), a nastupili su i borderi iz Srbije:
     - Nina Nicić je zauzela 41.mesto i osvoila 18.20 FIS bodova
     - Boris Judin je zauzeo 29. mesto uz 36.00 FIS bodova
15.03.2009. La Molina (SPA) - Predposlednja trka Snowboard Svetskog kupa u ovoj sezoni. Naši takmičari su vozili PGS trku i ostvarili sledeće rezultate:
     - Nina Nicić je zauzela 33.mesto sa osvojenih 24.00 bodova
     - Boris Judin je zauzeo 36. mesto uz 19.70 FIS bodova
 

Snowboard prvenstvo Srbije u disciplinama Big Air i Slope style

30.-31.03.2009. Na Kopaoniku na stayi Gpbelja odrđava se Prvenstvo Srbije u Snowboard disciplinama "Big Air" i "Slope Style". Organiyatori Prvenstva su snowboard klubovi "Vision" i "Jaram".
Detalji o trkama u rsaspisima u prilogu:
     - Preuzmite RASPIS za BIG AIR trku u .PDF formatu...
     - Preuzmite RASPIS za SLOPE STYLE trku u .PDF formatu...
 

 

Prvenstvo Srbije u Snowboardu 2009

26.-29.03.2009. na Kopaoniku na stazi Gobelja će se održati Prvenstvo Srbije u Snowboardu u disciplinama SBX-Bordercross i PGS-Paralel Veleslalom. Organizator je Smučarski savez Srbije, a tehnički organizator takmičenja je Snowbaord klub Bibis.
Takmičiće se sve uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prijave u savezu do 25.03.2009.
Preuzmite pozive za učešće: za SBX trku i za PGS trku  ( .PDF fajlovi)
 
Snowboard klub Vision - Slope style takmičenje za decu

01.03.2009. U nedelju na snowboard poligonu staze Malo jezero na Kopaoniku, Snowboard klub 'Vision' odrzao je takmicenje za decu svih kategorija u disciplini slopestyle.

Rezultati:
mladji cicibani:
1. Šolak Njegoš [Vision - Beograd]
2. Kalenić Andrej [Jaram - Beograd]
2. Jovanović Nemanja [Jaram - Beograd]
cicibani:
1. Glumac Božidar [Vision - Beograd]
deca 1 [dečaci]:
1. Stefanović Matija [Vision - Beograd]
2. Ivančić Andrej [Vision - Beograd]
deca 1 [devojčice]:
1. Piščević Hana
deca 2 [devojčice]:
1. Marković Jovana [Vision - Beograd]
NAJBOLJI TRIK - Šolak Njegoš [box-fs bs, 270 off]

Za snowboard club 'Vision', Boban Glumac
 
Snowboard W.Cup, Sunday River, SAD

26. Februar 2009.  u Američkom ski centru Sunday River održano je poslednje takmičenje Snowboarad svetskog kupa ove sezone na severnoameričkom tlu.
Vožen je Paralel veleslalom, nastupili su borderi Srbioje Nina Micić i Boris Judin. Imali su loše plasmane na 44, odnosno 42. mesto bey osvojenih FIS bodova.
Po povratku iz Amerike očekuju ih dve završne trke svetskog kupa u Evropi, La Molina u Španiji 15.Marta i Valmalenco u Italiji 22.Marta.
   

Snowboard W.Cup, Stoneham, Kanada - Nina 22 mesto

23. Februar 2009. Posle puno peripetija u Kanadi, otkazivanja prve trke WCup-a koja je trebala biti održana u Cypress-u u blizini Vankuvera, Nina se preselila u Kvebek u ski centar Stoneham. Na ovoj trci na kojoj je vožen paralel veleslalom (PGS) Nina je izborila plasman medju najbolje 32 vozačice. U ukupnom plasmanu na ovoj trci Nina je zauzela 22 mesto. Bravo za Ninu. Još jedna barijera je probijena. S obzirom na Ninino godište rezultati tek predstoje. Potsećamo da je ovo prva sezona i da je Nina najmladja učesnica svetskog kupa.
U muškoj konkurenciji, Boris Judin je zauzeo 37. mesto.
Nina i Boris se danas (23.Februar) sele za Ameriku gde će sledećeg vikenda u Sunday Riveru voziti poslednju trku svetskog kupa ove sezone na severnoameričkom tlu.
Po povratku iz Amerike očekuju nas dve završne trke svetskog kupa u Evropi, La Molina u Španiji 15.Marta i Valmalenco u Italiji 22.Marta.
Izvor: www.bibissnowboard.com
 


Zell am See - Snowboard Landescup 2009

21. Februar 2009. u Zell am See-u u Austriji vožen je veleslalom. Staza Ebenberg. Start trke je bio u 10h. Vožene su dve vožnje i vremena su se sabirala.
Nastupili su sledeći reprezentativci Srbije:  Filip Grahovac, Jelena Ignjatov, Dušan Milanović i Luka Nikolić.
Naš tim je danas bio oslabljen jer su Luka i Filip ostali u hotelu. Sinoć su dobili temperaturu, (Luka visoku) i danas nisu bili u mogućnosti da se pridruže timu. Bolje je da ozdrave kako treba. Filipu je već bolje.
Ostala tri takmičara su sa trenerom Srdjanom Pantićem već u 9h bili na stazi, na zagrevanju. Za trku je bilo prijavljenu ukupno 52 takmičara od toga u Jeleninoj kategoriji 6 takmičarki iz Austrije, Nemačke, Slovenije i Srbije. U Dušanovoj i Nikolinoj grupi je prijavljeno ukupno 11 takmičara.
Treba napomenuti da je u grupi sa Jecom bila i Tanja Brugger (prvak Austrije) a u Nikolinoj i Dušanovoj grupi svi najbolji takmičari Austrije i Nemačke. Izuzetno jako takmičenje.
Medjutim sve ovo nas nije omelo da se i ovako oslabljeni i u ovakoj konkurenciji ponovo popnemo na postolje. Ovaj put red je bio na Jecu. Fenomenalna u prvoj vožnji, odlična u drugoj i zasluženo treće mesto ispred Slovenke Zdovc Janje za 0.49 sekundi prednosti u ukupnom vremenu.
Nikola 7 mesto uz proklizavanje u drugoj vožnji, Dušan 9 sa greškama u obe vožnje (Dušanov prvi dan na snegu posle 10 dana).
Sve u svemu izuzetno smo zadovoljni i sada smo apsolutno sigurni da smo na pravom putu. Ovaj naš tim će u bliskoj budućnosti izazivati respekt gde god u svetu da se pojavi.
Sutra je ponovo trka u Zell am See-u.Nadamo se da će Filip biti spreman za sutra.

22. Februar 2009. Danas i dalje pada sneg. Noćas novih 15cm. Temperatura oko + 4 oC . Vozio se GS. Za razliku od juče ima jedna kapija više. Staza je ispod sloja novog snega zaledjena.
Danas nam nedostaje jedino Luka. On se polako oporavlja i nadamo se da će biti spreman za trku u Sredu u Berchtesgadenu u Nemačkoj. Grašak je danas vozio ali je još uvek slab. Svi su pod vitaminskom terapijom.
Danas smo ostali bez podijuma. Jelena Ignjatov je u prvoj vožnji pala ali nije odustala i vratila se na stazu i završila prvu vožnju sa zaostatkom od 30 secundi u odnosu na konkurentkinje. U drugoj vožnji je imala najbolje vreme u svojoj kategoriji ali s obzirom na pad u prvoj vožnji na kraju plasman na 5 mesto od ukupno 6 takmičarki.
Grašak, Nikola i Dušan su završili obe vožnje bez padova uz malo više nesigurnosti i kao po dogovoru nanizali se jedan iza drugog na 6, 7 i 8 mestu od ukupno 13 takmičara.
U Utorak se selimo za Nemačku u Rossfeld gde se u Sredu vozi slalom trka u okviru Bayerncup-a.         Izvor: www.bibissnowboard.com
 

Završen EYOF 2009

21. Februar 2009 - U Poljskom gradu Slasky od 14 - 20 Februara održana je deveta po redu zimska olimpijada mladih. Od naših snowboard takmičara učestvovali su Sara Radivojević i Luka Milčić.
          Detaljnije...
 

Kaerntner Sparkasse Snowboard Landescup

15. Februar 2009. Drugog dana vikenda u austrijskom Gerlitzenu još bolji rezultati. Ovo takmičenje je u seriji trka za državni kup Austrije. Ukupno 58 takmičara u svim kategorijama. Pored domaćih učestvovali su i takmičari iz Madjarske, Švajcarske, Slovenije i Srbije.
Od naših takmičara učestvovali su Jelena Ignjatov u kategoriji deca II ( ukupno 8 takmičara ), Luka Radivojević u kategoriji deca I (ukupno 9 takmičara) i Filip Grahovac i Nikola Radivojević u kategoriji deca II (ukupno 7 takmičara).
Danas se vozila staza sa bankovima,kapije sa jednim rolerom i dva banka.Vozile su se dve vožnje i sabiralo ukupno vreme.
Posle prve vožnje plasmani su bili sledeći : Jelena 7, Luka 4 , Grašak 4 i Nikola 5
Druga vožnja je bila znatno bolja za naše takmičare (pogotovo za Luku i Graška ) tako da su ostvareni sledeći plasmani na kraju :
- Jelena Ignjatov 6 mesto
- Nilola Radivojević 5 mesto
- Filip Grahovac 3 mesto
- Luka Radivojević 3 mesto
Treneri Srdjan Pantić i Mirko Marković
        Izvor: www.bibissnowboard.com

 

Gerlitzen, Landescup, PSL

14. Februar 2009. Gerlitzen, Austrija Niko od naših takmičara se nije popeo na postolje. Dosta padova na tvrdoj i zaledjenoj stazi.
Jelena Ignjatov u kategoriji deca II osvojila 5 mesto. Posle dve kvalifikacione trke vozilo se polufinale i finale. Pobednik ove kategorije je najbolja austrijska takmičarka Tanja Brugger.
Luka Radivojević u kategoriji deca I osvojio 8 mesto. Posle dve kvalifikacione vožnje vozilo se četvrtfinale. Luka pao u kvalifikacionim vožnjama i uspeo da bude 8 i udje u četvrtfinale. U četvrtfinalu izgubio od Jake Komočara za 0.52, slovenačkog takmičara koji je pobedio u finalu austrijanca Arvida Aunera.
Filip Grahovac u kategoriji deca II osvojio 4 mesto. Filip je jedini danas vozio na svom nivou. U kvalifikacijama postigao drugo vreme i plasirao se u polufinale. U polufinalu izgubio od pobednika Gmeiner Michia iz Austrije. U borbi za bronzu Filip dobija Rader Davida za 0.67 i svi se radujemo. Obostranim propustom, organizatora ali i vodjstva puta nismo znali da se voze dve vožnje i Filip se ne pojavljuje na drugoj vožnji i kaznenim poenima gubi 3. mesto. Šteta ali ovo nam se više neće ponoviti.
Nikola Radivojević u kategoriji deca II osvojio 5 mesto. Nikola ove sezone nikako da nadje svoj stil i proradi. Standardno je 4 - 7 mesta.
Treneri Srdjan Pantić i Mirko Marković
Izvor: www.bibissnowboard.com
 

Lachtal Austrija, državno prvenstvo PSL

08. Februar 2009. Kreischberg, Austrija - Drugog dana otvorenog prvenstva Austrije vožen je PGS. Posle dve vožnje naš takmičar Luka Radivojević je imao najbolje kvalifikaciono vreme u svojoj kategoriji. Izuzetan uspeh u najjačoj konkurenciji.
U četvrtfinalu je lako prošao medju 4 najbolja. U polufinalnoj vožnji je uz dva pada izgubio ulazak u finale za samo 0.23 stota.
U malom finalu je umor i dekoncentracija učinio svoje tako da je Luka osvojio 4.mesto.
Sara Radivojević osvojila svoje prve FIS bodove.
Plasman naših takmičara :
- Jelena Ignjatov 9 mesto
- Sara Radivojević 12 mesto
- Filip Grahovac 7 mesto
- Nikola Radivojević 12 mesto
- Dušan Milanović 13 mesto
- Luka Radivojević 4 mesto

 

07. Februar 2009. U Lachtalu, Austrija je održano otvoreno državno prvenstvo Austrije u PSL.Pored naših učestvovali su najbolji takmičari iz Austrije, Švajcarske, Slovenije, Madjarske.....
Naši takmičari krenuli su u 03h. ujutru kako bi stigli na vreme za trku pošto su smešteni 250km od mesta održavanja takmičenja.
Rezultati naših takmičara :
- Jelena Ignjatov diskvalifikovana ( Jeleni je ovo prva trka na race dasci )
- Sara Radivojević 13 mesto.
- Filip Grahovac 7 mesto
- Nikola Radivojević 8 mesto
- Dušan Milanović 10 mesto
- Luka Radivojević 5 mesto ( nije se plasirao u polufinale za 0.09 stotih)
Izuzetno mnogo padova svih naših takmičara.
Treneri : Zlatko Redžepagić i Srdjan Pantić
      Detaljnije... 
 

Nastupi bordera Srbije na FIS snowboard trkama Svetskog kupa

Na nedavno završenom Snowboard Svetskom prvenstvu u Koreji, Fis zvaničnici su doneli odluku o uslovu za ispunjenje norme za učešće na Zimskim Olimpijskim igrama 2010. u Vankuveru, a to je plasman među prvih 30 na osnovu rezultata poslednjih 8 trka Svetskog kupa ove sezone.
Iz tog razloga, najbolji borderi Srbije Nina Micić i Boris Judin neće učestvovati na Zimskoj Univerzijadi u Kini, već će tokom februara nastupiti na tri takmičenja Svetskog kupa na Američkom kontinentu, prvo več 15.02.2009. u Kanadskom ski centru Cypress.
Po povratku, od 01.03.2009. su na treningu u Sloveniji, a zatim predstoje još dva takmičenja u Španskoj La Molini i finale Svetskog kupa 20.marta u Valmalenku u Italiji.

 

 

Datum

Mesto, zemlja

Žene, Muškarci

 12.-15.2.2009 Cypress, CAN 
www.snowboardworldcup2009.com

PGS,    PGS,

SBX     SBX

 18.-22.2.2009 Stoneham, CAN 
www.snowjamboree.com
 

PGS,    PGS,

SBX     SBX

 26.-28.2.2009 Sunday River, ME, USA 
www.sundayriver.com
 

PGS,    PGS,

SBX     SBX

 12.-15.3.2009 La Molina, SPA 
www.lamolina.com
 

PGS,    PGS,

SBX     SBX

 19.-22.3.2009 Valmalenco, ITA 
www.sondrioevalmalenco.it/home.jsp?idrub=2673
 

PGS,    PGS,

SBX     SBX

 


Borderi Srbije na trci FIS snowboard Svetskog kupa u Nemačkoj

31. 01.2009. - Nakon učešća na Svetskom prvenstvu u Snowboardau u Južnoj Koreji, reprezentativci Srbije u Snowboardu Nina Micić i Boris Judin nastupili su na trci Fis Snowboard Svetskog kupa u paralel veleslalomu (PGS) koja je u subotu 31.01.2009. održana u Nemačkom ski centru Bayrischzell/Sudelfeld. Sa njma je vođa tima Severin Pavlović.
Nina Micič je zauzela 39. mesto do 43 takmičarke na cilju.
Boris Judin je zauzeo 36. mesto od 52 takmičara koji su završili trku.
U toku je FIS Svetsko prvenstvo u snowboardu - nastupaju borderi iz Srbije

21.01.2009. na programu Svetskog prvenstva su bile trke snowboard paralel slaloma (PSL) na kojima su u obe kunkurencije nastupili i takmičari iz Srbije. Boris Judin je zauzeo 37. a Nina Micić 38. mesto. Prvenstvo se nastavlja takmičenjima u Halfpipe-u i Big air-u na kojima nema takmičara iz Srbije...

 

Snowboarderi Srbije na Bayern kupu u Nemačkoj

31. Januar 2009 U Bischofswiesenu u Nemačkoj vožen je slalom. U Nemačkoj se inače češće vozi slalom nego veleslalom. Naši takmičari očigledno ulaze u sve bolju formu kako odmiče sezona. Luka je zabeležio drugu uzastopnu pobedu u Bayerncupu. Staza je bila interesantno postavljena ali je bila kratka.
24. Januar 2009 Ove godine smo takmičenje u Bayerncup-u započeli sa dva podijuma, Luka zlato i Grašak bronzu. Nadamo se da ćemo tako i nastaviti. Ove godine su planirane tri do pet trka u ovom takmičenju.
Na ovoj trci je vožen slalom.
Treneri: Zlatko Redžepagić i Rade Djukić

Rezultati naših takmičara 24.01.2009. 31.01.2009
Sara Radivojević 4. mesto 3. mesto
Filip Grahovac 3. mesto 4. mesto
Nikola Radivojević 4. mesto 6. mesto
Dušan Milanović  5. mesto 8. mesto
Luka Radivojević  1. mesto 1. mesto
Luka Milčić 3. mesto 3. mesto

 

U toku je FIS Svetsko prvenstvo u snowboardu - nastupaju borderi iz Srbije

15. 01.2009. -      U južnokorejskom zimskom centru Gangwon 15.01.2009. je počelo FIS Svjetsko prvenstvo u snowboardu.
Na Prvenstvu će učestvovati 614 takmičarki i takmičara iz 45 zemalja, među kojima su i tri takmičara iz Srbije, Nina Micić, Boris Judin i Luka Nikolić. Sa njima je i trener Srđan Pantić.
18.01.2009. su podijeljene prve medalje u disciplini Snowboard Cross u obje konkurencije. U muškoj trci je nastupio Nikolic Luka, koji nije uspeo da prodje prve kvalifikacije, tako da je ostao bez bodova na 54. mestu.

20.01.2009. utorak, su na programu trke Paralel veleslaloma (PGS) u obe konkurencije. Nina Micić je zauzela 34 mesto, a Boris Judin je diskvalifikovan.
21.01.2009. sreda, nastupaju Nina i Boris na trkama Paralel slaloma


Rezultati Snowboard PGS trke na Kopaoniku

27.12.2008. Snowboard klub Bibis organizovao prvu ovosezonskoj Snowboard trku u paralel veleslalomu "Prvi sneg" na Koaponiku. Trka je vožena na stazi Karaman Greben, a najbolje plasmane su ostvarili: Filip Grahovac, Nikola Radivojević, Luka Radivojević, svi SK Bibis i Nenad Mojsilović SK Vision ...
     Preuzmite rezultate trke .pdf fajl!   

 


S.K. Kobaz (Fristajler) - Nissan rail jam 27. dec od 19-22h

27.12.2008. subota, u centru Konaka (ili kod Belog mede) biće održano prvo freestyle takmičenje u novoj sezoni. Od rail opcija će biti piknik table za mladđe i "slabije" vozače a za hrabrije Navara "battleship box" koja će biti spremna za prvu vožnju i test pred Kapetan Mišinu.
Spremite kacige i stitnike, takmicenje je otvorenog tipa i imam status demo/show voznje tako da pobednik dobija ne-standardnu nagradu "wild card" za Kapetan Mišinu. Vozači će sami glasati ko je najbolji!
Nisu potrebne prijave niti sastanci vođa timova, samo dobra volja i daska!

Snickers Urban Slope Styles - Beograd, kapetan Mišina ulica

10.01.2009. u centru Beograda, Kapetan Mišina ulica, od Gospodar Jevremove do Strahinjića Bana. Start u 19 h. Specialni gost - Tadej Valentan, Atomic pro team!
Info na www.udruzenjefreestylera.com


Svetski dan Snowboarda     "Svetski dan snowbaoardera" obeležen i u Srbiji

21.12.2008. Svetski dan snowboarda u centru Beograda - ski staza Aleksandar Košutnjak, veštački sneg i "ride"!
Internacionalni dan posvećen snowboardingu i njegovoj subkulturi se po treći put odrzao u 26 zemalja sveta a po prvi put u Srbiji.
     Detaljnije sa fotografijama . . .

Raspis za Snowboard PGS trku 27.12.08. na Kopaoniku

22.12.2008. Snowboard klub Bibis objavljuje Raspis za učešće na prvoj ovosezonskoj Snowboard trci u paralel veleslalomu - PGS za 27.12.2008. na Kopaoniku.
     Preuzmitre raspis, .pdf fajl!  

Boris Judin stekao Olimpijsku normu u Snowboardu

22.12.2008. Na svetskom kupu u Švajcarskoj u Arosi, reprezentativac Srbije u snowboardu Boris Judin je osvojio 14 mesto u paralel veleslalomu i sa tim rezultatom obezbedio olimpijsku normu.
     Pored njega trenutno za Vankuver u 2010. godini A olimpijske norme imaju obezbedjene Jelena Lolović alpsko i Marija Trmčić u alpskom skijanju.


Najveći uspeh Srpskog snowboarda do sada - Judin 14. mesto

U nedelju 21.12.2008. naši snowboard takmičatri vozili su ParalelSL trku FIS Svetskog kupa u snowboardu, u Švajcarskom ski centru Arosa.
Boris Judin, je sa startnim brojem 43 je zauzeo 14. mesto, što predstavlja najbolji plasman nekog Srpskog snowboardera do sada.
Nina Micić nažalost nije uspela da prodje kvalifikacije.
Sa njima je trener snowboard reprezentacije Srbije Hansjorg Berger.

Snowboarderi Srbije na trci FIS Svetskog kupa

U nedelju 14.12.2008. naši snowboard takmičatri su vozili ParalelGS trku FIS Svetskog kupa u Italijanskom ski centru Limone Piemonte. Sa njima je trener snowboard reprezentacije Srbije Hansjorg Berger.
Nina Micić je startovala sa 40 pozicije i zauzela je 36. mesto.
Boris Judin, je sa startnim brojem 42 takođe zauzeo 36. mesto.


Dobar nastup Nine Micić na paralelslalomu u Austriji

6.-7.12.2008. u Austrijskom Insbruku vožene su Snowboard paralelslalom (PSL) trke na kome je nastupila i reprezentativka Srbije Nina Micić. U subotu, prvog takmičarskog dana vožen je noćni paralelslalom na kome ja zauzela 20. mesto od 49 takmičarki na cilju. U nedelju u dnevnoj trci bila je znatno bolja. Zauzela je 14. mesto u istoj konkurenciji.
Sa Ninom je trener i Hansjorg Berger. Boris Judin nije nastupao na ovim trkama.

Nastupi bordera Srbije na FIS trkama u Decembru 2008.

Posle uspešnih nastupa na trkama Nor-Am kupa u Copper-u, borderi Srbije Nina Micić, Boris Judin sa trenerom Hansjorg Bergerom se vracaju u Evropu. Tokom Decembra meseca 2008. planirano je njihovo učećše na jednoj FIS trci i i dve trke Svetskog kupa i to:
6.-7.12.2008     Innsbruck/Patscherkofel AUT    FIS         2xPSL
14.12.2008        Limone Piemonte ITA             WC         PGS
19.-21.12.2008  Arosa SUI                              WC         PSL, SBX

Dobri nastupi Srpskih snowboardera na Nor-Am kupu

Posle nastupa na prvoj trci Svetskog kupa, snowboard reprezentativci Srbije učestvuju na trkama Nor-Am kupa koje se održavaju u ski centru Copper, u Koloradu(SAD). Sa kratkim izveštajem o učešću naših bordera javio se trener Hansjorg Berger.
19.11.2008. u Ski centru Copper vožene su trke PGS-Paralelveleslalomu. Nina Micić je zauzela 10. mesto od 43 takmičarki koje su završile trku i osvoila solidnih 117 FIS bodova. Boris Judin nije vozio ovu trku u muškoj konkurenciji. Njegova oprema je stigla dan kasnije, tako da je izgubio jedan dan treninga i nakon ne tako dobrog treninga u veleslalomu uoči trke, odlučeno je da se ne takmiči.
20.11.2008. u Copperu su vožene PSL-Paralelslalom trke. Nina Micić je zauzela odlično 5. mesto među 43 takmičarki sa nova 202.5 FIS poena. Boris Judin je pao na početku prve vožnje, u drugoj voznji bio je mnogo bolji i na kraju je zauzeo 23. mesto od 65 takmičara koji su stigli do cilja i osvoijo 40 FIS bodova.

KONKURS za trenera Free Style Snowboard reprezentacije

30.10.2008. Beograd - Smučarski savez Srbije objavljuje konkurs za trenera Free Style Snowboard reprezentacije.
Osnovni uslovi koje kandidat treba da ispuni:
     - trenersko ili takmičarsko iskustvo u Free Style Snowboard disciplinama
     - aktivno znanje jednog stranog jezika
     - komunikativnost i timski duh
CV poslati mailom na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  u roku od osam dana od dana objavljivanja konkursa
Po prijemu biografija svih kandidata, oni koji uđu u uži izbor, biće pozvani na info razgovor, gde će se definisati ostali detalji.

Sastanak Snowboard klubova

13.10.2008. Beograd - Održan je sastanak Snowboarad klubova na kojem su razmatrane aktuelnosti pred nastupajuću takmičarsku sezonu.
Na dnevnom redu su bila pitanja koja su se odnosila na:
 - Kalendar takmičenja za sezonu 2008/2009;
 - Organizaciju takmičenja;
 - Obaveze klubova prema savezu;
 - Seminar za snowboarad instruktore, koji je planiran da se održi početkom decembra kako za nove polaznike tako i za overu licence.
Sastanku su prisustvovali predstavnici sledecih Snowboard klubova: Jaram, Kobazz, Vision, ABC, Bibis, Midžor.
 
Počeo Svetki kup u Snowboardu

10.10.2008. Prvi ovosezonski FIS Svetski kup u Snowboardu je održan u ski areni u Landgraaf-u u Holandiji, a otvoren je trkama u paralel slalomu (PSL). Među 97 takmičara iz 22 zemlje, nastupili su i reprezentativci Srbije:
     - Boris Judin je nastupio u muškoj PSL trci Svetskog kupa, ali nije uspeo da prodje prvi kvalifikacioni krug i ostao je bez FIS poena, zauzevši 48 mesto od 52 takmičara.
     - Nina Micić je uspela da završi samo prvu kvalifikacionu trku i na kraju zauzela 36. meto od 44 takmičarke koje su startovale. Osvoila je i 19.70 FIS poena. Ovo nisu njeni prvi ovosezonski poeni. Na FIS trci snowboard slaloma održanoj 27.09.2008. u istoj ski areni, zauzela je 5 mesto i ovojila 58.50 FIS poena.

Sastanak Snowboard klubova

Smučarski savez Srbije poziva sve snowboard klubove na sastanak koji će se održati u PONEDELJAK 13.10.2008. god. sa početkom u 11 časova na splavu BIBIS kod Hotela „Jugoslavija“.
Dnevni red:
     - Kalendar takmičenja za sezonu 2008/2009
     - Organizacija takmičenja
     - Info o seminaru za snowboard instruktore
     - Obaveze klubova prema Savezu
     - Razno
Na sastanak su pozvana dva predstavnika iz svakog kluba (osoba koja zastupa i predstavlja klub iz rešenja Ministarstva i još jedan predstavnik kluba).
Ukoliko osoba koja zastupa i predstavlja klub iz rešenja Ministarstva nije u mogućnosti da prisustvuje sastanku, poslati predstavnika kluba sa ovlašćenjem.

KONKURS za Snowboard trenera

09.10.2008. Beograd - Smučarski savez Srbije objavljuje konkurs za trenera Juniorske Alpske Snowboard reprezentacije.
Osnovni uslovi koje kandidat treba da ispuni:
     - trenersko ili takmičarsko iskustvo u Alpskim Snowboard disciplinama
     - aktivno znanje jednog stranog jezika
     - komunikativnost i timski duh
CV poslati mailom na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.  u roku od osam dana od dana objavljivanja konkursa
Po prijemu biografija svih kandidata, oni koji uđu u uži izbor, biće pozvani na info razgovor, gde će se definisati ostali detalji.
 

Borderi Srbije na pripremama u Holandiji

Septembar 2008. Borderi Boris Judin i Nina Micić sa svojim trenerom Hansjorg Bergerom 22.09.2008. putuju u Holandiju 22.09.2008. u Landgraaf na pripreme gde će ostati do 23.10.2008.
U tom periodu će imaati i prve ovogodišnje zvanične trke. 27.09.2008. će učestvovati na FIS trci u disciplina slalom (SL) i 10.10.2008. takmičenju za Svetski kup u paralel slalom (PSL), sve u Landgraafu u Holandiji.
Treći član snowboard reprezentacije Strahinja Čupović se oporavlja posle povrede kolena.

Skijaški savez Srbije