Snowboard 2007/2008

Dobar plasman Nine Micić na FIS/NC Austrije

30.03.2008. Na Državnom prvenstvu Austriuje u snowboardu (FIS/NC), održanom u ski centru Radstat, reprzenetativka Srbije Nina Micić je u disciplini veleslalom (GS) ostvarila dobar plasman zauzevđi 18. mesto među 36 takmičarki koje su završile trku. Ovim plasmanom osvojila je noivih 46.80 FIS bodova. Dan ranije u disciplini paralel slalom (PSL) je vila predposlednja 21. i ostala bez bodova.
U muškim trkama nastupio je Luka Milčić koji je u paralal slalomu bio 44. bez osvojenih Fis bodova. U Veleslalomu je diskvalifikovan.
Planirano je da nasi takmičari od  05.-06. Aprila 2008. u ski centru Sils nastupe na Državnom prvenstvu Švajcarske, u disciplinama paralel veleslalom (PGS) i border kros (BCX)

Snowboarderi iz Srbije na FIS/NC Austrije i Švajcarske

Danas, u petak 28.03.2008. kombinovana juniorsko - seniorska selekcija snowboardera iz Srbije putuje u Austriju Oni će naredna dva vikenda učestvovati na Državnim prvenstvima Austrije i Švajcarske FIS/NC kategorije. Na ovim takmičenjima koja se održavaju:
     29.-30. Marta 2008. u ski centru Radstat - Državno prvenstvo Austriuje, discipline paralel slalom (PSL) i veleslalom (GS)
     05.-06. Aprila 2008 u ski centru Sils - Državno prvenstvo Švajcarske, discipline paralel veleslalom (PGS) i border kros (BCX)
učestvuju: Nina Micić, Luka Milčić, Filip Grahovac, Luka Radivojević, Nikola Radivojević i Sara Radivojević.


Nacionalni Snowboard tim Srbije - uspešno u sezoni 2007/2008.

27. Marta 2008. Beograd - Na konferenciji za štampu koju je organizovala Komisija za Snowboarad Smučarskog saveza Srbije, sumirana je upravo završena takmičarska sezona.
Predstavljeni su svi članovi snowboard tima, na čelu sa direktorom Vladetom Radivojevićem, prvim trenerom Hansom Bergerom i takmičarima A-tima: Nina Micić, Boris Judin i Strahinja Čupović.
  - Mislim da je došlo do velike promene kod svih članova snowboard tima Srbije. Niko od svih nas nije znao kakvi će biti rezultati na kraju sezone ali evo sada mogu iskreno da kažem da sam izuzetno zadovoljan postugnutim rezultatima kao i sa vrhunskim profesionalnim odnosom svih članova tima - ističe glavni trener reprezentacije Hans Berger.
    Detaljnije...          Preuzmite kompletan izveštaj u .PDF formatu...
 
Državno prvenstvo u snowboardu - u kategoriji FIS/NC

25.-26. Marta 2008. Kopaonik - U utorak 25. marta, prvog dana Državnog prvenstva Srbije u snowboardu, zbog snežnih uslova na stazi, umesto najavljene Paralel-veleslalom (PGS) vožena je Veleslalom (GS) trka. Na stazi Gobelja relej na Kaopaoniku, po dve trke su vozili takmičari u svih pet uzrasnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Favorit muške seniorske trke Boris Judin je imao peh u drugoj vožnji, kada mu je daska bukvalno pukla na pola, tako da je do titule Prvaka Strbije došao, posle par godina ne učestvocanja povratnik na snowboarad trkačke staze, Rade Đukić. Drugo mesto je pripalo može se reći Veteranu srpskog snowbaoarda Jurici Stankovuiću, a treće Bojanu Vještica.
U ženskoj seniorskoj konkurenciji, očekivano, najbolja je bila Nina Micić. Drugo mesto je zauzela Ivana Dišević a treće Tamara Sekulić.
Ekipni prvak za sezonu 2007/2008 je sbk.Bibis iz Beograda.

U sredu 26. marta na programu takmičenja je bila disciplina Slope style koja je vozena na Jarmu.
U seniorskoj konkurenciji pobedio je Miljan Bošković (Jaram). Drugo mesto je zauzeo Žolt Takač (Kobaz) a treće Darko Kastratović (ABC). U Juniorskoj konkurenciji najbolji je bio Nikolić Luka (Bibis) ispred Jovanović Petra (Jaram) na drugom i Prostran Mihaila (Kobaz) na trećem mestu.
    Detaljnije...       


Državno prvenstvo u snowboardu - u kategoriji FIS/NC

25.-26. Marta 2008. Na Kopaoniku se održava Državno prvenstvo u snowboardu. Kategorija takmičenja je FIS / NC. Prvenstvo će se održati za sve uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Za utorak 25.03.2008. je predviđena snowboard paralel-veleslalom trka, a za sredu 26.03.2008. takmičenje u Slope style-u. Sve kao zamena za ranije u FIS kalendaru najavljena takmičenja na Staroj planini i na Zlatiboru, a koja su odložena zbog nedostatka snega.
    Raspis - team Invitation > > >
   

Snowboard Svetsko juniorsko prvenstvo - Valmalenco 2008 (ITA)

18. Mart 2008. - Boris Judin 6. u veleslalomu i 8. u slalomu
Na Svetskom juniorskom prvenstvu u Snowboardu /WJCH/ juče (ponedeljak) je vožen Veleslalom. Nastupili su i naši takmičari, Boris Judin je zauzeo 6. i Nina Micić 30. mesto.
Danas su Boris i Nina su vozili slalom. Nina Micić je posle prve vožnje zauzimala odlično 2. mesto, ali je u drugoj vožnji imala pad, pa je konačno zauzela 18. mesto. Boris Judin je konačno zauzeo solidno 8. mesto.
U petak je na programu Borderkros, na kome će podred njih dvoje, nastupiti još i Luka Milčić i Luka Nikolić

 

Državno prvenstvo u snowboardu

25.-26. Marta 2008. Komisija za snowboard Smučarskog saveza Srbije najavila je održavanje Državnog prvenstvoa u snowboardu na Kopaoniku. Prvenstvo će se održati za sve uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji.
Za utorak 25.03.2008. je predviđena snowboard veleslalom trka, a za sredu 26.03.2008. takmičenje u Slope stile-u.

 

Snowboard Svetsko juniorsko prvenstvo - Valmalenco 2008 (ITA)

16.-21. Marta 2008. - Svetsko juniorsko prvenstvo /WJCH/ koje je trebalo da se održi u Rusiji u gradu Khanty Mansisk od 22. do 30. Marta 2008 godine, otkazano je jer nisu obezbedjeni uslovi za organizaciju istog. Organizacija je dodeljena Valmalenco u Italiji (blizu Bormia) i održače se neposredno po završetku finala snowboard Svetskog kupa od 16 - 21 Marta 2008.
Reprezentacija Srbije učestvuje na ovom prvenstvu. Boris Judin i  Nina Micić nastupiće u disciplinama slalom, veleslalom i border kros, dok Luka Milčić i Luka Nikolić nastupaku samo u border krosu. Sa našim reprezentativcima su treneri Hans Berger i Kristijan Šmigl.       Na slici: Boris i Nina na Kopaoniku 11.02.2008.

 

Kopaonik: BIBIS trofej 2008 u Snowboard paralel slalomu

27. Februar 2008. Na Kopaoniku je održan BIBIS trofej 2008 u snowboard paralal veleslalomu. nqa startu je bilo 33 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji u različitim uzrasnim grupama od cicibana, decaI i decaII do juniora i seniora.
Trka je vožena po sunčanom vremenu po veštački tretiranom snegu na stazi Karaman greben. Takmilari su bili iz slerdećih Snowboard klubova: Jaram, Vision, Bibis i Tvrđava.
Pobednici po uzrasnim grupama su:
Cicibani ('97 i mlađi): Milanović Mina i Glumac Boža       Deca I('95 i '96): Ignjatov jelena, Radivojević Luka
Deca I('93 i '94): Radivojević Sara i Grahovac Filip Juniori i seniori('92 i stariji): Dišpević Ivana i Radivojević Veljko
Organizator trke - Snowboard klub BIBIS
     Kompletni rezultati  > > >


Kopaonik 09.-10.02.2008. - Održan FIS Evropa kup u Borderkrosu

09.-10.02.2008. Na Kopaoniku su održane dve zasebne snowboard trke u disciplini Borderkros (BCX). Nastupilo je 66 takmičara u muškoj i 17 takmičarki ženskoj konkurenciji. Takmicari su došli iz: Nemačke, Austrije, Holandije, Francuske, Švajcarske, Slovenije, Italije, Španije, BiH, Poljske, Bugarske, Česke,  Estonije, Slovačke, Grčke, Hrvatske, Makedonije, Australije i Srbije.
Ovo prvo borderkros takmičenje evropskog ranga u Srbiji, održano je na desnoj stazi uz žičaru Karaman greben.
Najpre su vožene po dve kvalifikacione trke na kojima se pojedinačno merilo vreme za svakog takmičara. Finalne trke je vozilo 32 takmičara i 8 takmičarki sa najboljim vremenima iz kvalifikacionih vožnji. Finalmne trke su vožene na taj način što 4 takmičara startuje u isto vreme i prva dva prolaze dalje… I tako da malog i velikog finala…
Najbolje plasirani takmičar iz Srbije je Boris Judin, koji je drugog takmičarskog dana stigao do finalne vožnje i 4. mesta. Filip Filipović je nakon četvrtfinala zauzeo 16. mesto. Kod devojaka, očekivani dobar rezultat Nine Micić je iszostao nakon lakše povrede prvog takmičarkog dana.
Takmičenje su uspešno organizovali Snowboarad klub Bibis, JP Skijališta Srbije i Smučarski savez Srbije.

     Detaljnije - Rezultati . . .
 
     Pogledajte albume sa slikama u Galeriji sajta www.skijanje.co.yu :
           Trka 09.02.2008. . . .           Trka 10.02.2008. . . .

 

Održana prva snowboard trka u sezoni (Kopaonik)

     U subotu 29.Decembra 2007. na Kopaoniku je u organizaciji snowboard kluba BIBIS,SSS i JP Skijalista Srbije odrzana snowboard trka u disciplini paralel veleslalom.Ovom trkom nazvanom prvi sneg zvanicno je otvorena sezona na Kopaoniku.Trka je odrzana na nocnoj stazi Malo Jezero uz ucesce ukupno 48 takmicara.U trci su ucestvovali svi reprezentativci Srbije kao i takmicari iz Francuske i USA. 

Skijaški savez Srbije